Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ИХТИОЛ 10% УНГВЕНТ 18ГР СОФАРМА

ICHTHYOL 50% Лекарствена форма маз

Оценка: Оценка: 10
Този продукт Ви носи 30 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Ихтиол се прилага за лечение на повърхностни и по-дълбоки локални възпалителни заболявания на кожата - фурункули, карбункули, панарициуми, абсцеси. начин на приложение Дозира се външно като предварително почистената засегната зона се намазва добре 1-2 пъти дневно, покрива се с марля и се превързва. Унгвентът се прилага до затихване на възпалителния процес,болкатаи изчистване на раните. Лекарственият продукт притежава противовъзпалително антиексудативно действие. Ихтиолът е универсален инхибитор на липооксигеназнатаактивност, която е от потенциално значение за патогенезата на възпалителните дерматози.

В концентрация над 10% има кератолитично, противопаразитно и антисептично (потиска растежа на стафилококите) действие. Ихтиолът повлиява благоприятно някои дерматологични заболявания като питириазис посредством инхибиране на митотичната активностт в базалния слой на епидермиса и определеното си кератолитично действие . Проявява адстрингентен, антимикотичен и омекотяващ ефект. Противомикробното и противопаразитното действие на ихтиола се дължат на съдържанието на сяра и ароматни вещества. Ихтиолът нанесен върху рани предизвиква денатурация на белтъчните молекули, прониква бързо в кожата, намалява сърбежа, секрецията, ексудацията и болезнената чувствителност, ограничава възпалителната реакция, ускорява разнасянето на инфилтрата и регенерацията на поразените тъкани. Благоприятно влияе в областта навъзпалението на кожата и подкожните слоеве като: регулира съдовия тонус, възстановява кръвообращението, подобрява обмяната на веществата.

Фармакокинетични свойства Унгвентът прониква бързо в кожата Срок на годност 3 години от датата на производство. Специални условия на съхранение В оригинална опаковка на сухо и защитено от светлина място при температура под 25°С.Да се съхранява на място, недостъпно за деца! <

Споделете мнението си за ИХТИОЛ 10% УНГВЕНТ 18ГР СОФАРМА

Web Statistics