Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ИМОПЕР СИРОП 200МЛ АКТАВИС

Имопер се прилага при:*Лечение на запек и за регулиране на физиологичния ритъм на дебелото черво;* При необходимост от меки изпражнения и улесняване на дефекацията (хемороиди, анални фистули и рагади, операции на дебелото черво;*Портална системна енцефалопатия - за профилактика и лечение на чернодробна прекома и кома.

Този продукт Ви носи 86 бонус точки
Цена: 8.63лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

IMOPER / ИМОПЕР

 

ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ЛИСТОВКА, ТЯ СЪДЪРЖА ВАЖНА ЗА ВАС ИНФОРМАЦИЯ!

Този лекарствен продукт се отпуска без рецепта. Въпреки това Вие трябва да използвате Имопер внимателно, за да получите най-добри резултати от лечението.

- Пазете тази листовка! Може да се наложи да я прочетете

- Ако се нуждаете от повече информация, обърнете се към фармацевт или лекар за съвет.

- Консултирайте се с лекар ако Вашите оплаквания се влошат или нямат подобрение след 5-7 дневно лечение.

В ТАЗИ ЛИСТОВКА СЕ СЪДЪРЖА СЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ:

 

1. Какво е Имопер и за какво се прилага;

2. С какво да се съобразите преди да прилагате Имопер;

3. Как да прилагате Имопер;

4. Възможни нежелани реакции;

5. Как да съхранявате Имопер;

6. Друга информация.

 

Имопер сироп за перорално приложение Lactulose

 Лекарствено вещество в 1 ml сироп: Lactulose 667 mg; galactose не повече от 150 mg, lactose не повече от 100 mg

Помощни вещества: Калиев сорбат, Е 202, аромат на карамел, пречистена водаImoper сироп за перорално приложение са предлага в стъклени бутилки по 200 ml, с дозировъчна чашка в опаковка

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

 „Актавис" ЕАДБул. "Княгиня Мария Луиза"№21000, София България Тел. ++359 2 9321762; -н-359 2 9321771

 

 ПРОИЗВОДИТЕЛ

 „Балканфарма" - Троян АД ул. "Крайречна" № 1 Троян, България

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИМОПЕР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Имопер съдържа лактулоза (захарид), която не се разгражда от тънкочревните ензими и достига непроменена до дебелото черво. Там лактулозата се преработва от бактериалната чревна флора до органични киселини, които водят до понижение на киселинността в червата и увеличаване обема на чревното съдържимо. Тези ефекти стимулират чревната перисталтика (ритмично свиване на мускулатурата на чревната стена), нормализират консистенцията на фекалните маси и възстановяват физиологичния ритъм на дебелото черво. Имопер се прилага при;

• Лечение на запек и за регулиране на физиологичния ритъм на дебелото черво;

• При необходимост от меки изпражнения и улесняване на дефекацията (хемороиди, анални фистули и рагади, операции на дебелото черво;

• Портална системна енцефалопатия - за профилактика и лечение на чернодробна прекома и кома.;

 

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С ИМОПЕР

Не използвайте Имопер при:

• Свръхчувствителност към лекарственото и/или някое от помощните вещества;

• Чревна непроходимост.

При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:

При липса на клиничен ефект след няколкодневен прием или при повторна поява на запек след прекратяване на лечението, е необходима консултация с лекар.Препоръчваните дневни дози за лечение на запек и улесняване на дефекацията са подходящи за лечение и при диабетици. По-високите дози, използвани за лечение на чернодробна прекома и кома следва да се прилагат с повишено внимание при тях.Продуктът съдържа галактоза, което го прави неподходящ при хора с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром. БременностПреди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт!

Имопер може да се прилага при бременност в препоръчваните доза и продължителност на лечебния курс.КърменеПреди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.Имопер може да се прилага при кърмещи жени в препоръчваните доза и продължителност на лечебния курс.

 

Шофиране и работа с машини

Имопер не оказва влияние върху шофирането и работата с машини. Прием на други лекарстваМоля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт ако приемате или сте приемали скоро други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар Имопер не трябва да се прилага едновременно с лекарствени продукти, чиято резорбция или отделяне от организма зависят от киселинността в чревното съдържимо, тъй като продуктът води до понижаване й.

 

3. КАК СЕ ПРИЛАГА ИМОПЕР

Прилагайте Имопер точно както е посочено в тази листовка! Дневната доза се приема еднократно по време на сутрешното хранене. Дневните дози се определят съобразно индивидуалните нужди и отговор. Клиничният ефект, поради специфичния механизъм на действие на продукта, се проявява след няколко дни.При липса на ефект след първите 2 дни от началото на лечението дозата може да се повиши.Препоръчвани дневни дози:

Запек и при клинична необходимост за улесняване на дефекацията Начална доза - Поддържаща дозаВъзрастни 10-45 ml 10-25 mlДеца 7-14 год 15 ml 10-15 mlДеца 1-6 год 5-10 ml 5-10 mlДеца <1год 5 ml 5ml

Чернодробна прекома и комаНачална дневна доза - 3 пъти по 30-50 ml.Поддържаща дневна доза - адаптира се индивидуално до постигане на дву-трикратна дефекация на меки изпражнения в денонощие. Стойностите на рН на фекалиите трябва да се подържат в границата 5.0-5.5. Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Имопер е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своят фармацевт!

Предозиране

При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар!Няма данни за предозиране с Имопер. Приемането на високи дози може да предизвика коремни болки и диария. В тези случаи приемът на продукта трябва да се прекрати.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства и Имопер има нежелани реакции, В първите няколко дни от лечението е възможно да се появи флатуленция (образуване на газове в червата), която впоследствие намалява и постепенно изчезва. При лечение с по-високи от препоръчваните дози е възможна появата на коремна болка и диария. В тези случаи е необходимо намаляване на дозата. Високите дози и продължителният, лечебен курс при профилактиката и лечението на чернодробната прекома и кома, могат да предизвикат диария и нарушение на солевия баланс на организма.Ако забележите нежелани реакции, които не са посочени в тази листовка, моля информирайте своя лекар или фармацевт!

5. СЪХРАНЕНИЕ

При температура под 25° С. Да не се замразява!Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Срок на годност 2 (две) години от датата на производствоСрок на годност след отваряне на опаковката - 28 (двадесет и осем) дни.

 

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За всяко допълнителна информация относно този лекарствен продукт се обръщайте към местното представителство на Притежателя на разрешението за употреба.

„Актавис" ЕАДБул."Княгиня Мария Луиза"№2 1000 София,

България

Тел. ++359 2 9321762; ++359 2 9321771

Споделете мнението си за ИМОПЕР СИРОП 200МЛ АКТАВИС

Web Statistics