Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ИМОДИУМ ПЛЮС ТАБЛ X 6

При диария ИМОДИУМ ПЛЮС втвърдява изпражненията и намалява диаричните дефекации.Препаратът се препоръчва при внезапно настъпила (остра) диария. Той облекчава също симптомите, свързани със задържане на газове, включващи стомашен дискомфорт, подуване и спазми.

Този продукт Ви носи 69 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

IMODIUM PLUS

ИМОДИУМ ПЛЮС

Таблетки за дъвчене

 

ЗА КАКВО СЕ УПОТРЕБЯВА ИМОДИУМ ПЛЮС?

При диария ИМОДИУМ ПЛЮС втвърдява изпражненията и намалява диаричните дефекации.Препаратът се препоръчва при внезапно настъпила (остра) диария. Той облекчава също симптомите, свързани със задържане на газове, включващи стомашен дискомфорт, подуване и спазми.

 

НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ИМОДИУМ ПЛЮС?

Не давайте ИМОДИУМ ПЛЮС на деца под 12 -годишна възраст. Не използвайте ИМОДИУМ ПЛЮС:

♦ ако имате кръв в изпражненията или висока температура;

♦ ако имате възпаление на дебелото черво (като например улцерозен колит или псевдомембранозен колит, възникнал в резултат на антибиотично лечение);

♦ ако Вашият лекар Ви е казал, че имате състояние, наречено забавено преминаване през червата. Примери за такова състояние са запек или подуване на корема;

♦ ако Ви е известно, че сте свръхчувствителни към някоя от съставките. ■ Ако се съмнявате, помолете Вашия фармацевт или лекар за съвет.

 

КАКВИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ТРЯБВА ДА ПРЕДПРИЕМЕТЕ?

♦ Когато имате диария, Вие губите значително количество течности. Поради това трябва да компенсирате тази загуба като приемате много повече течности, отколкото бихте приемали нормално. Вашият фармацевт би могъл да Ви предостави специален прах, който съдържа захар и соли. Когато се добави към вода, той ще замести също и солевите загуби, възникнали вследствие на диарията.

♦ Въпреки, че ИМОДИУМ ПЛЮС преустановява диарията, той не лекува причините за нейната поява. Когато е възможно, причините за възникване на диарията също трябва да се лекуват.

♦ При внезапна поява на диария (остра диария) прилагането на ИМОДИУМ ПЛЮС в повечето случаи преустановява проявите й до 48 ч. При отсъствие на ефект, спрете лекарството и посетете Вашия лекар.

♦ Ако Вие сте болен от СПИН и сте лекуван от диария с ИМОДИУМ ПЛЮС, при поява на каквито и да е признаци на подуване на корема, незабавно прекратете приема на ИМОДИУМ ПЛЮС икажете на Вашия лекар.

Бременност

Ако сте бременна или считате, че може да сте бременна, трябва да уведомите Вашия лекар, който ще реши дали бихте могли да приемате ИМОДИУМ ПЛЮС.

Кърмене

Препоръчва се да не приемате ИМОДИУМ ПЛЮС по време на кърмене, тъй като малки количества от него попадат във Вашата кърма.

Способност за шофиране или работа с машини

Заедно с диарията може да се наблюдават умора, виене на свят или сънливост. Поради това е препоръчително да внимавате при шофиране или работа с машини.

 

Взаимодействия с други лекарства

Уведомете Вашия лекар в случай, че приемате лекарства, които забавят перисталтиката на стомаха и червата, тъй като тези средства биха могли да засилят прекомерно ефекта на ИМОДИУМ ПЛЮС.Намалена чернодробна функцияУведомете Вашия лекар в случай, че имате проблеми с черния дроб; Вие може да се нуждаете от стриктно лекарско наблюдение по време на лечението с ИМОДИУМ ПЛЮС.

 

КАК ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ИМОДИУМ ПЛЮС И В КАКВА ДОЗИРОВКА?

ИМОДИУМ ПЛЮС се предлага под форма на таблетки за дъвчене, които се приемат през устата. Вие може да употребявате ИМОДИУМ ПЛЮС по всяко време на деня.

Възрастни (включително пациенти е напреднала възраст) и деца над 12 години:

Вземете едновременно две таблетки, след което приемайте по една таблетка след всяка диарична дефекация. При отделяне на изпражнения с плътна или твърда консистенция или при отсътвие на чревни смущения в продължение на 24 часа, не приемайте повече таблетки!

Но: Не приемайте повече от 4 таблетки за 24 часа!

ИМОДИУМ ПЛЮС не се препоръчва за употреба при деца под 12 години.Ако се съмнявате, помолете Вашия лекар или фармацевт за обяснение.

 

НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Обикновено ИМОДИУМ ПЛЮС се понася добре и появата на нежелани ефекти е ако препаратът се взема според указанията. 

Възможна е поява на запек и подуване на корема, както и затруднено уриниране. В такъв случай преустановете приема на ИМОДИУМ ПЛЮС и ако тези ефекти са тежки, консултирайте се с Вашия лекар.Рядко се наблюдава свръхчувствителност към ИМОДИУМ ПЛЮС. Тя би могла да се открие например при появата на кожен обрив, сърбеж, недостиг на въздух или подуване на лицето. При възникване на някой от тези признаци се посетете Вашия лекар.

Понякога може да се появят следните оплаквания, но те биха могли да се дължат и на самата диария: коремни болки, гадене и повръщане, умора, замаяност или сънливост, сухота в устата и събиране на газове.Може да възникне сериозно подуване на корема, дължащо се на дейността на червата, но тези симптоми възникват много рядко и най-вече в резултат на неспазване на описаните в листовката инструкции. Ако това се случи, спрете да приемате ИМОДИУМ ПЛЮС и се обърнете към Вашия лекар за съвет.Ако забележите каквито и да е странични ефекти, неотбелязани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

ПРЕДОЗИРАНЕ 

В случай, че сте приели твърде голямо количество ИМОДИУМ ПЛЮС повикайте лекар, особено ако имате някой от следните симптоми: скованост на мускулите, некоординираност на движенията, сънливост, затруднено уриниране или отслабено дишане.

Децата реагират по-силно на високи дози ИМОДИУМ ПЛЮС в сравнение с възрастните. Ако дете е приело твърде голямо количество от медикамента или проявява някой от посочените по-горе симптоми, незабавно извикайте лекар.

Информация за лекаря е случай на предозиране

- Инжектирайте налоксон.

- При нужда инжектирайте повторно налоксон след 1-3 часа.

- Налага се проследяване на състоянието най-малко в продължение на 48 ч.

 

 

КАК ТРЯБВА ДА СЕ СЪХРАНЯВА ИМОДИУМ ПЛЮС?

Съхранявайте ИМОДИУМ ПЛЮС при температура между 15° и 30° С (това е нормалната стайна температура).

Това лекарство може да се съхранява само определено време. Не използвайте ИМОДИУМ ПЛЮС след датата (месец и година), посочена след "ЕХР", даже и ако той е бил правилно съхраняван.На Вас Ви е предписан ИМОДИУМ ПЛЮС за лечение на Вашата диария и нейните симптоми.Лекарствените вещества на ИМОДИУМ ПЛЮС са лоперамид (loperamide) и симетикон (simethicone).Таблетките са бели, кръгли, плоски, с надпис "IMO" от едната страна.

 

 

КАКВО СЪДЪРЖА ИМОДИУМ ПЛЮС? 

Една таблетка съдържа 2 милиграма лоперамид хидрохлорид (loperamide hydrochloride) и 125 милиграма симетикон (simethicon).Таблетката съдържа също сладкарска захар, целулоза, полиметакрилат, целулозен ацетат, сорбитол, декстрати, ванилия и мента, стеаринова киселина и калциев фосфат.

 

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА:

JANSSEN PHARMACEUTICA N.V. Turnhoutseweg 30, Beerse 2340, Belgium

 

ПРОИЗВОДИТЕЛИ:

Janssen-Cilag Farmaceutici SpA, Via C. Janssen, Borgo S. Michele, 1-04010 LatinaLT, ItalyJohnson & Johnson Merck Consumer Company, 1838 Colonial Village Lane, Lancaster, Pensilvania 17601, USAJanssen Pharmaceutica N.V., Turnhoutseweg 30, B-2340 Beerse - Belgium

 


 

Споделете мнението си за ИМОДИУМ ПЛЮС ТАБЛ X 6

Web Statistics