Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню


Избрани продукти

ЕФЕРАЛГАН 150МГ СУПОЗИТОРИИ Х 10

Този продукт Ви носи 44 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 4.39лв.
или 4390 бонус точки
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

EFFERALGANЕФЕРАЛГАН 150 mg супозитории

 

 

СЪСТАВ

Paracetamol.....................................................................150 mg за 1 супозитория

Помощни вещества: твърди мазнини

 

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА

Супозитории Кутия с 10 супозитории

 

ВИД ЛЕКАРСТВО

Аналгетик. Антипиретик (лекарство за облекчаване на болката и понижаване на температурата) (N: Централна нервна система)

 

СЛУЧАИ, ПРИ КОИТО СЕ ПРИЛАГА ТОВА ЛЕКАРСТВО

Това лекарство съдържа парацетамол.Предназначено е за симптоматично лечение на леки до умерени болки и/или на фебрилни състояния като: главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки.Тази лекарствена форма е предназначена за деца с тегло от 8 до 12 кг / на възраст от б до 24 месеца).За деца с различно от това тегло има други лекарствени форми, съдържащи парацетамол.Консултирайте се с Вашия лекар!

ВАЖНО!

а) СЛУЧАИ, ПРИ КОИТО ТОВА ЛЕКАРСТВО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА

Това лекарство НЕ ТРЯБВА да се прилага при следните случаи:

- известна алергия към парацетамол или помощните вещества

- тежко чернодробно заболяване

- наличие на възпаления на правото черво и ануса или кръвотечения (противопоказания, свързани с начина на приложение)

Вродена глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност (ензимен дефицит в червените кръвни клетки - еритроцити, водещ до разрушаването им при приемането на определени храни, например бакла, или лекарства).

АКО ИМАТЕ СЪМНЕНИЯ, КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР.

 

б) СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Консултирайте се с лекар веднага в случаи на предозиране или инцидентно приемане на голяма доза.

Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат това вещество. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчаната дневна доза (виж раздела за дозировката).

При тази лекарствена форма съществува риск от локално дразнене, което е толкова по-често и интензивно, колкото по-продължително е лечението, по-висока честотата на прилагане и по-висока дозировката.

Ако температурата на детето превиши 38.5°С, следните действия ще направят лечението по-ефикасно:

- съблечете детето,

- дайте му да пие течности,

- не оставяйте детето на много топло, ако е необходимо, изкъпете детето във вода с 2°С по-ниска от телесната му температура.

 

в) ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Ако болката продължи повече от пет дни, или треската - повече от три дни, ако лекарството не е достатъчно ефикасно или се развият някакви други симптоми, не продължавайте лечението преди да се консултирате с вашия лекар. Тази лекарствена форма не е подходяща при диария.Във връзка с препоръчваната дозировка е безсмислено редуване приема на аспирин и парацетамол.В случай на тежко чернодробно или бъбречно увреждане, трябва да се консултирате с лекар преди да започнете лечение с парацетамол.

 

КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР

 

г) ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА ИЛИ ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

- Ако лекарят назначи тест за определяне нивото на пикочната киселина в кръвта и нивото на кръвната захар, информирайте го, че детето Ви приема това лекарство.

 

ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ПОТЕНЦИАЛНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ РАЗЛИЧНИ ЛЕКАРСТВА, ВИЕ ТРЯБВА ВИНАГИ ДА ИНФОРМИРАТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ПРИЕМАТЕ И ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

 

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

- НЕ Е ПРИЛОЖИМО

 

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ

- НЕ Е ПРИЛОЖИМО.

 

 

КАК ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ТОВА ЛЕКАРСТВО

а) ДОЗИРОВКА - ОПРЕДЕЛЯ СЕ ОТ ЛЕКУВАЩИЯ ЛЕКАР

Дозировката на парацетамол зависи от теглото на детето; възрастта е указана само ориентировъчно.Ако не знаете теглото на детето си, премерете го, за да му дадете най-подходящата доза.Съществуват различни концентрации на парацетамол, следователно лечението може да се адаптира към теглото на всяко дете.

Препоръчителната дневна доза парацетамол е приблизително 60 mg/kg дневно, разделена на 4 приема, т.е. приблизително 15 mg/kg на всеки 6 часа.

Този начин на приемане трябва да бъде използван за възможно най-кратко време поради риска от локално дразнене. Не се препоръчва прилагане на супозитория повече от 4 пъти на ден и трябва да се замени веднага щом стане възможно с лечение през устата.Тази лекарствена форма е предназначена за прилагане при деца с тегло от 8 до 12 кг. (на възраст между 6 и 24 месеца), като дозировката е една супозитория от 150 мг, с повторение на дозата при необходимост след 6 часа, без да се надвишава дозата от 4 супозитории на ден.

 

 

б) МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Ректално приложение

 

в) ЧЕСТОТА И ВРЕМЕ НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЛЕКАРСТВОТО

Редовното приложение помага да се избегнат колебанията в интензитета на болката и треската.

При деца е необходим интервал на приложение, препоръчително 6 часа, но най-малко 4 часа.

При бъбречна недостатъчност интервалът между приемите трябва да бъде най-малко 8 часа.

 

 

г) ДЕЙСТВИЯ, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

Консултирайте се с лекар в случаи на предозиране или инцидентно отравяне.

 

 

5. НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

КАКТО ПРИ ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ, ТОВА ЛЕКАРСТВО МОЖЕ ПРИ НЯКОИ ИНДИВИДИ ДА ДОВЕДЕ ДО ПО-ТЕЖКИ ИЛИ ПО-ЛЕКИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

- В редки случаи могат да се развият кожни обриви или други алергични реакции (уртикария, сърбеж, зачервяване, подуване). Ако това се случи, незабавно прекратете лечението и информирайте вашия лекар.

~ В изключително редки случаи са наблюдавани промени в лабораторните показатели, които изискват редовно проверяване на кръвната картина: абнормно ниски нива на някои типове кръвни клетки (тромбоцити), което може да доведе до кървене от носа или венците. Ако това се случи, консултирайте се с лекар. Наблюдавано е и намаление на белите или червените кръвни клетки.

- локални реакции, свързани с начина на приложение - възпаление на правото черво или ануса. Увеличават се по честота и интензивност, в зависимост от продължителността и времето на приложение, и големината на дозата.

- Стомашно-чревни - гадене, повръщане, коремна болка.

- Неврологични - главоболие, световъртеж, обърканост, сънливост.

- Нарушена функция на черния дроб и/или бъбреците.


 

Споделете мнението си за ЕФЕРАЛГАН 150МГ СУПОЗИТОРИИ Х 10

Web Statistics