Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЕФЕРАЛГАН ОДИС 500МГ Х 8

Този продукт Ви носи 29 бонус точки
Цена: 2.94лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

EFFERALGANODIS

ЕфЕРАЛГАН ОДИС

 

 

Моля, прочетете внимателно тази листовка, тъй като в нея се съдържа важна за Вас информация. Ако искате да научите повече за този продукт или част от информацията в листовката не Вие ясна, моля консултирайте се с Вашия лекар. Пазете тази листовка. Maжe да се наложи да я прочетете отново

 

 

Състав:

Лекарствено вещество:

Микрокапсулиран парацетамол с етилцелулоза............ 540.50 mg

Количество съответстващо на парацетамол............500.00 mg

 

Помощни вещества: безводна лимонена киселина, натриев хидроген карбонат, сорбитол, безводен натриев карбонат, сгъстена захароза, кросповидон, натриев бензоат, портокалова есенция, аспартам, калиев ацесулфам.

 

Лекарствена форма

Диспергираща се таблетка. Кутия с 1 туба по 8 таблетки, фармакотерапевтичен клас
Аналгетик, Антипиретик (лекарство за облекчаване на болката и понижаване на meMnepamypama)(N: Централна нервна система)

 

Производител

Laboratoires UPSA - a Bristol-Myers Squibb Company

 

Притежател на разрешението за употреба

Bristol-Myers Squibb Company 345 Park Ave., New York N.Y. / USA

 

Случаи, при които се прилага това лекарство

Това лекарство съдържа парацетамол. Предназначено е за лечение на лека до умерена болка и/или повишена температура - главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулна болка, менструална болка. Този лекарствен продукт е предназначен само за възрастни. Прочетете внимателно раздела "Как да приемаме EFFERALGANODIS 500 mg". Съществуват други лекарствени продукти, съдържащи парацетамол за деца под 50 kg. Консултирайте се с Вашия лекар.

 

Случаи, в които това лекарство НЕ ТРЯБВА да се използва

EFFERALGAN ODIS 500 mg, диспергираща се таблетка НЕ ТРЯБВА да се приема в следните случаи:

• известна алергия към парацетамол,

• тежко чернодробно заболяване

• фенилкетонурия (наследствена болест, открита при раждането), защото това лекарство съдържа аспартам,

• тъй като съдържа сорбитол, това лекарство не трябва да се Взема в случаи на непоносимост към фруктоза (наследствено метаболитно заболяване).

Това лекарство въобще НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА в комбинация с натриев полистирол сулфат (Kayexalate). освен ако Вашият лекар не Ви е препоръчал друго.

 

Специални предупреждения и предпазни мерки

Предупреждения:

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар в случай на предозиране или инцидентно приемане на изключително висока доза. В случай на тежко чернодробно или бъбречно заболяване, трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да вземете парацетамол. Информирайте лекуващия лекар, ако консумирате 3 или повече алкохолни питиета дневно. В такъв случай рискът от чернодробно увреждане при едновременно приложение на парацетамол е по-голям.

Това лекарство съдържа парацетамол. И други лекарства съдържат това вещество. Не комбинирайте
с такива лекарства, за да не превишите препоръчителната дневна доза (Виж раздел "Как да приемаме
EFFERALGANODIS 500 mg").

 

Предпазни мерки при употреба:

• Ако болката продължава повече от 5 дни, или температурата повече от 3 дни, или ако лекарството е недостатъчно ефективно, или се появи какъвто и да е друг симптом, не продължавайте лечението без да сте се консултирали с Вашия лекар.

• Това лекарство съдържа 39 тд натрий в таблетка, което трябва да се има предвид от лицата, следващи диета с намалено съдържание на сол.

Този лекарствен продукт съдържа 0.62 мг калий в таблетка, което трябва да се има предвид при ежедневната консумация.

• Тъй като съдържа захароза, този лекарствен продукт е противопоказан в случаите на непоносимост към фруктоза, при синдрома на малабсорбция на глюкоза и галактоза и в случаите на недостиг на захароза-изомалтаза.

• Тъй като съдържа сорбитол, този лекарствен продукт е противопоказан 8 случаите на непоносимост към фруктоза.

• Тъй като съдържа глюкоза, този лекарствен продукт е противопоказан при синдрома на малабсорбция на глюкоза и галактоза.

Информирайте Вашия лекар 8 случай на бъбречна недостатъчност. Ако Вашият лекар предпише анализ на пикочната киселина в кръвта или нивото на кръвната захар, Вие трябва да го информирате, че вземате това лекарство.

 

Бременност и кърмене

При нормални условия на употреба, парацетамолът може да се приема по време на бременност и кърмене. Консултирайте се с Вашия лекар преди да вземете каквото и да е лекарство.

 

Въздействие върху способността за шофиране и работа с машини

Няма

 

 

Списък на помощните вещества с добре известен ефект:

аспартам (източник на фенилаланин (£951)), сорбитол, натрий (натриев хидроген карбонат, безводен натриев карбонат, натриев бензоат), калий, захароза, глюкоза.

Съдържание на натрий: 39 тд във всяка таблетка.

 

Взаимодействие с други лекарства

За да избегнете потенциални взаимодействия между различните лекарства, по-специално натриев полистирол сулфат (Kayexalate), (поради наличието на сорбитол), винаги трябва да информирате Вашия лекар, ако приемате други лекарства, дори и когато въпросното лекарство е приемано без лекарско предписание.

 

Как трябва да се приема EFFERALGANODIS 500 мг диспергираща се таблетка?

Това лекарство е предназначено за възрастни.

• Възрастни: максималната дневна доза е 3000 мг paracetamol на ден, т.е. 6 таблетки от 500 тд дневно. Обичайната доза е една таблетка от 500 тд на един прием, като дозата се повтаря при необходимост след интервал от поне 4 часа, без да се надвишава максималната доза от 6 таблетки на ден. В случаи на по-силна болка или температура, две таблетки от 500 мг като дозата се повтаря при необходимост след интервал от поне 4 часа, но не трябва да надвишава 6 таблетки на ден.

Редовното приемане премахва колебанията в степента на болката или температурата.

При възрастни трябва да има интервал от поне 4 часа между приемите. В случай на сериозно бъбречно заболяване (тежка бъбречна недостатъчност) интервалът между приемите трябва да бъде поне 8 часа. През устата. Поставете таблетката върху езика си докато се разтопи. Приемайте таблетките без вода.
Ако имате чувството, че ефектът на EFFERALGANODIS 500 мг диспергираща се таблетка е твърде силен j или твърде слаб, съобщете на Вашия лекар.

Ако приемате повече от необходимото EFFERALGANODIS 500 мг, незабавно съобщете на лекар. Ако забравите да вземете EFFERALGANODIS 500 мг, не вземайте двойна доза, за да наваксате пропуснатата индивидуална доза.

Последствия при спиране на EFFERALGANODIS 500 мг не са наблюдавани.

 

 

Нежелани лекарствени реакции

Като всички други лекарства, EFFERALGANODIS 500 мг диспергираща се таблетка може да има нежелани реакции:

В редки случаи могат да се появят кожен обрив или алергична реакция. Ако това се случи, спрете лечението незабавно и информирайте Вашия лекар.

• В изключително редки случаи са наблюдавани изменения в резултатите от лабораторни тестове, което предизвиква необходимост от редовни кръвни проби: напр. ненормално ниски нива на някои 8и-доВе кръвни клетки (плочици) евентуално водещи до кървене от носа и венците. Ако се случи това, консултирайте се с лекар.

Информирайте Вашия лекар за Всяка нежелана реакция, неспомената в тази листовка.

 

Съхранение

Съхранявайте при температура под 30°С на сухо място. Пазете от деца. Не използвайте лекарството след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Споделете мнението си за ЕФЕРАЛГАН ОДИС 500МГ Х 8

Web Statistics