Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЕФЕРАЛГАН 330МГ + ВИТАМИН C Х 20

Този продукт Ви носи 63 бонус точки
Цена: 6.26лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                                                             Paracetamol 330mg

Ascorbic acid 200mg

Ефервесцентни таблетки
 
  

 

 

СЪСТАВ

Помощни вещества: калиев бикарбонат, натриев хидроген карбонат, сорбитол, безводна лимонена киселина, натриев бензоат, натриев докузат, поливидон за една ефервесцентна таблетка с делителна черта 2.955 g. Една ефервесцентна таблетка съдържа 330 mg натрий.

 

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА

Ефервесцентни таблетки с делителна черта-туба с 10 таблетки, кутия с 2 туби.

 

 

ВИД ЛЕКАРСТВО

Аналгетик (периферен). Антипиретик (лекарство за облекчаване на болката и понижаване на температурата) (N- Централна нервна система)

 

 

СЛУЧАИ, ПРИ КОИТО СЕ ПРИЛАГА ТОВА ЛЕКАРСТВО

Това лекарство съдържа парацетамол.

Показано е за симптоматично лечение на болки с лек до умерен интензитет и/или на фебрилни състояния като: главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки, менструални болки.Тази лекарствена форма е предназначена за възрастни и деца с тегло над 25 кг (над 8 години). Прочетете внимателно раздела "Дозировка".

При деца с тегло под 25 кг има по-подходящи дозировки. Консултирайте се с лекар.

 

 

ВАЖНО!

СЛУЧАИ, ПРИ КОИТО ТОВА ЛЕКАРСТВО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА

Това лекарство НЕ ТРЯБВА да се прилага при следните случаи:

- Известна алергия към парацетамолили някое от помощните вещества

- Тежко чернодробно заболяване

- Наличие на бъбречни камъни, когато се употребяват шсоки дози витамин С (над 1 g).

- Вродена глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност (ензимен дефицит в червените кръвни клетки, водещ до разрушаването им при приемане на определени храни, например бакла, или лекарства).

 

АКО ИМАТЕ СЪМНЕНИЯ, КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ЛЕКАР.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Консултирайте се с лекар веднага в случай на предозиране или инцидентно приемане на голяма доза._Лекарството съдържа парацетамол и витамин С. Други лекарства също съдържат тези вещества. Не комбинирайте такива лекарства, за да се избегне превишаването на максимално препоръчваната доза (виж дозировка).

 

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

- Ако болката продължи повече от пет дни, или треската -повече от три дни, ако лекарството не е достатъчно ефикасно или се появят други симптоми, не продължавайте лечението без да се консултирате с вашия лекар.

В случаи на тежко чернодробно или бъбречно заболяване вие трябва да се консултирате с вашия лекар преди да започнете приемането на парацетамол.

 

За възрастни:

Ако консумирате 3 или повече алкохолни питиета дневно, консултирайте се с Вашия лекар дали можете да вземате парацетамол. В тези случаи парацетамол може да причини чернодробно увреждане.При хранителен режим без съдържание или с намалено съдържание на натрий (готварска сол), в дневната дажба трябва да се отчита съдържанието на натрий, което е 330 мг на таблета.Да се вземе под внимание съдържанието на калий 44ng на таблета.Това лекарство съдържа сорбитол и не трябва да се приема в случай на непоносимост към фруктоза (наследствено метаболитно заболяване).

С оглед на препоръчваната дозировка е безсмислено да се редува приложението на аспирин и парацетамол.

 

КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР.

 

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА И ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ

- Ако е назначен тест на пикочната киселина в кръвта или тест на кръвната захар, докладвайте за приемането на това лекарство.

 

ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ПОТЕНЦИАЛНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ РАЗЛИЧНИ ЛЕКАРСТВА, ВИЕ ТРЯБВА ВИНАГИ ДА ИНФОРМИРАТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ПРИЕМАТЕ И ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ.

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

При нормални условия на употреба, парацетамол може да се взема по време на бременност и кърмене. Като общо правило, винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да приемате каквото и да е лекарство по време на бременност и кърмене.

 

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ

няма

 

Списък на помощните вещества, чието наличие трябва да се вземе предвид с оглед безопасната употреба при определена група пациенти

- Натриеви соли (330 mg натрий на таблета)

- Калий - 44 mg на таблета -Сорбитол

- Натриев бензоат

 

КАК СЕ ПРИЛАГА ТОВА ЛЕКАРСТВО

ДОЗИРОВКА

Това лекарство е предназначено за възрастни и деца с тегло над 25 kg (над 8 години).Приложението в края на деня трябва да се избягва поради съдържание на витамин С.

Възрастни и деца с тегло над 50 kg (над 15 години).

Препоръчваната максимална доза е 3 гр дневноЕдна или две 330 mg ефервесцентни таблетки, които се повтарят ако е необходимослед 4 часа без да се надвишават 9 таблетки на ден.

 

Деца

Препоръчваната доза е 60 mg/kg/дневно. Обичайната дозирвка е:

- Деца от 25 до 30 kg(oT 8 до 10 години):

една ефервесцентна таблетка от 330 mg, която се повтаря ако е необходимо след 6 часа без да се надвишават 5 таблетки на ден.

- Деца от 30 до 35 kg (от 10 до 12 години):

една или две ефервесцентни таблетки от 330 mg, които се повтарят ако е необходимо след 6 часа, без да се надвишават 6 таблетки на ден.

 

- Деца от 35 до 50 kg (от 12 до 15 години):

еднаили две ефервесцентни таблетки от 330 mg, които се повтарят ако е необходимо след 6 часа, без да се надвишават 7 таблетки на ден.Възрастта е дадена само ориентировъчно според теглото на детето.

 

 

МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

През устата.

Таблетката трябва да се разтвори напълно в чаша с вода и дасе изпие веднага.

 

 

ЧЕСТОТА И ВРЕМЕ НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЛЕКАРСТВОТО

Редовното приложение помага да се избегнат колебанията в интензитета на. болката и температурата.Необходим е интервал между отделните приеми, за предпочитане 6 часа и не по-малко от 4 часа.При бъбречна недостатъчност интервалът между приемите не трябва да е пемалък от 8 часа.

 

ДЕЙСТВИЯ, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

Консултирайте се с лекар в случаи на предозиране или инцидентно отравяне.

 

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

КАКТО ПРИ ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ, ТОВА ЛЕКАРСТВО МОЖЕ ПРИ НЯКОИ ИНДИВИДИ ДА ДОВЕДЕ ДО ПО-ТЕЖКИ ИЛИ ПО-ЛЕКИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

- В редки случаи могат да се развият кожни обриви или алергични реакции (уртикария, сърбеж, зачервяване, подуване). Ако това се случи, незабавно прекратете лечението и информирайте вашия лекар.

- В изключително редки случаи са наблюдавани промени в лабораторните показатели, които изискват редовно проверяване на кръвната картина: абнормно ниски нива на някои типове кръвни клетки (тромбоцити), което може да доведе до кървене от носа или венците. В такъв случай се консултирайте с лекар. Наблюдавано е намаление на белите или червените кръвни клетки.

Стомашно-чревни смущения - гадене, повръщане, коремна болка.

- Неврологични - главоболие, световъртеж, обърканост, сънливост.

- Нарушение във функцията на черния дроб и бъбреците.

Високите дози витамин С (над 1 g) благоприятства образуването на бъбречни камъни при определени пациенти и може да увеличи хемолизата (деструкцията на червени кръвни клетки) при болни с дефицит на глюкозо-б-фосфатдехидрогеназата (ензим, съдържащ се в червените кръвни клетки).

 

 


 

Споделете мнението си за ЕФЕРАЛГАН 330МГ + ВИТАМИН C Х 20

Web Statistics