Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЕКЗОДЕРИЛ 1% СОЛУЦИО 10МЛ

ЕКЗОДЕРИЛ за локално приложение притежава фунгицидно или фунгистатично действие срещу гъбички или дрожди по кожата.

Този продукт Ви носи 127 бонус точки
Цена: 12.69лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Екзодерил

Exoderil®

разтвор

 

Състав:

Exoderil разтвор: l ml съдържа: Лекарствено вещество: Naffifine Hydrochloride 10 mg.Помощни вещества: пропилей гликол/ етанол, вода.

 

Действие:

Exoderil разтвор е антимикотик за локално приложение. Активнодействащата му съставка е нафтифин. Нафтифина действа фунгицидно върху гъбичките по кожата (дерматофити) и плесени (видовете Aspergillus), а срещу дрожди (видовете Candida, Pytiriasis versicolor) в зависимост от вида фунгицидно или фунгистатично. Освен антимикотичния си ефект нафтифина притежава и антибактериална активност срещу различни микроорганизми, които обикновено съпътстват гъбичните заболявания. Освен това Exoderil притежава изразено противовъзпалително действие, което води до повлияване на възпалението, главно сърбежа.

 

Показания

За локално лечение на микози причинени от чувствителни към нафтифин патогени:

- При микози на кожата и кожните гънки (tinea manum, tinea pedum)

- Микози на ноктите (онихомикози)

- Инфекции на кожата причинени от Candida

- Питириазис верзиколор

- Дерматомикози (с или без сърбеж)

 

Начин на приложение:

Exoderil разтвор е предназначен за прилагане само локално върху кожата и ноктите. ДозировкаExoderil разтвор се прилага един път дневно върху и около засегнатите участъци на кожата, които трябва предварително да се измият и внимателно подсушат. Тъй като микозите по ноктите по-бавно се поддават на лечение, при тези случаи се препоръчва прилагане два пъти дневно.За предотвратяване на рецидивите лечението трябва да продължи поне две седмици след изчезване на симптомите на заболяването.

Противопоказания

Свръхчувствителност към нафтифин и/или някои от другите съставки на лекарството.Разтворът не трябва да се прилага върху открити рани или счупвания (виж. "Специални предупреждения за безопасност при употреба").

 

Бременност и кърмене

При правилна употреба лекарството може да се прилага при бременност и кърмене и не оказва никакви ефекти върху плода и новороденото. Тератологични проучвания не са установили ембриотоксичен ефект на нафтифин.

Нежелани лекарствени реакции

Понякога може да се наблюдава локално дразнене напр. сухота, зачервяване и парене. Те са напълно обратими и не налагат прекъсване на лечението.

 

Специални предупреждения за безопасност при употреба.

Exoderil разтвор е предназначен за прилагане само локално върху кожата и ноктите. Трябва да се пази да не попадне в очите, а също така не трябва да се прилага върху открити рани и счупвания. В последните случаи той може да се замени с Exoderil крем, който не съдържа алкохол.

 

Лекарствени взаимодействия

Не са установени случаи на взаимодействия с други лекарства или с алкохол.

 

Несъвместимости

Не са известни.

 

Срок на годност:

При правилно съхранение Exoderil разтвор запазва напълно активността си до датата означена на опаковката.

 

Условия за съхранение:

Да се съхранява при температура под 30° С.

Лекарствена форма и опаковка:

Флакони по 10 mlДа се съхранява на място недостъпно за деца!Произведен от GLOBOFARM Pharmazeutische Produktions - und HandeslgmbH Breitenfijrter Stral3e 251, Vienna за Biochemie Ges.m.b.H., Kundl, Austria

Споделете мнението си за ЕКЗОДЕРИЛ 1% СОЛУЦИО 10МЛ

Web Statistics