Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

БОРОВИТАЛ КАПС. Х 40

БОРОВИТАЛ е доказано средство в предпазването и лечението на: * цистит, уретрит, простатит, ДХП, пиелонефрит * Helicotobacter Pylori на стомаха и началото на тънките черва * бактериална зъбна плака, причиняваща кариес и пародонтит

Този продукт Ви носи 112 бонус точки
Марка: НАТАЛИ 1
Цена: 11.23лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

БОРОВИТАЛ капс. * 40

 

Всяка капсула съдържа:Сух стандартизиран екстракт от плодовете на червена боровинка (Vaccinium macrocarpon L.) 250 мг. и                                                                                                                                         помощни вещества:магнезиев стеарат, аерозил, микрокристална целулоза.

Характеристика:

БОРОВИТАЛ капсули се произвежда съгласно изискванията на добрата производствена практика GМР, задължителна при производство на фармацевтични продукти.

Препоръчва се за обогатяване на хранителния прием с ефикасни антиоксиданти и ценни растителни вещества. Биологично активните вещества на БОРОВИТАЛ имат ключово значение за ежедневна подкрепа на сърдечно­съдовата и имунната система и съдействат в защитата от хронични рискове за здравето. Общият антиоксидантен капацитет да червената боровинка постоянно я нарежда най-високо сред почти всички- обичайно консумирани плодове и зеленчуци.

Много успешно се прилага също и за подпомагане на лечението, облекчаване на симптомите и ограничаване появата на:

  • Инфекции на пикочните пътища като цистит и уретрит, релаксира симптомите на простатит и ДПХ,
  • Инфекции Helicotobacter Pylori на стомаха и началото на тънките черва,
  • Възпаление на венците, в резултат на бактериална зъбна плака.

С ниското си съдържание на калории, мазнини, натрий, нисък гликемичен индекс и високо съдържание на уникални антиоксиданти, БОРОВИТАЛ може здравословно да обогати практически всеки хранителен режим. При диетите за високо кръвно налягане добавя и антиоксидантна кардиозащита и спомага за понижаване на холестерола и тоталното липидно ниво в кръвта.

В частност, помага за защита на имунната система, предпазване от бъдещи рискове за здравето и запазване на свежия вид на кожата при диети, които ограничаваг разнообразния прием на плодове, като:

  • Диети за отслабване и контрол на теглото
  • Диети при диабет и др.

БОРОВИТАЛ съдържа растителни компоненти, по специално от сектора на плодовете, и при употреба не се наблюдават неблагоприятни въздействия върху организма.

Активни съставки и тяхното действие

Силният полифенолен антиоксидантен комплекс на БОРОВИТАЛ включва проантоцианидини (Proanthocianidins или PACs) с уникални молекулни връзки от специфичния „А-тип", които много рядко се срещат при другите източници. Те са признати за превъзходен антиоксидант, който не само неутрализира вредните свободните радикали, но и стимулира действието на останалите антиоксиданти, така например РАСs могат да удължат до 4 пъти времето на действие на витамин С.

БОРОВИТАЛ въздейства на патогенните щамове бактерии директно чрез промяна на молекулярната им структура по начин, който не им позволява да се полепнат и задържат за стената на пикочния мехур и уретрата /Е. соli/ или да живеят в стомаха /Н. Pylori/ или да образуват зъбна плака /Streptococcus mutans/. Ефектът на „антисцепление" обхваща и бактериите, резистентни на антибиотици и продължава до 8-10 часа след приема. С ограничаването на броя на инфекциите в дадена група, се намаляват и дозите антибиотици, които са необходими, намалява се и вероятността бактериите да стават устойчиви към тези антибиотици.

Продуктът има и повлияващо симптомите, релаксиращо действие.

Екстрактът от червена боровинка съдържа разнообразен профил от фитокомпоненти, който включва три вида флавоноиди: флавоноли, антоцианини и проантоцианидини / РАСs /, също така и витамини, микроелементи, минерали, дъбилни вещества, катехини, есенциални мастни киселини, включително алфа линолеова кисилина (ОМЕГА-3), каротеноиди, фитостероли, диетични фибри и др. Съдържа сей високомолекулярен компонент NDM (non-dializable material), който допълнително съдейства за намаляване на отлаганията от патогенна зъбната плака, ограничавайки риска от кариес и пародонтит.

Сред флавоноидите най-широко проучени са кверцетин (quercetin), цианидин (zyanidin) и пеонидин (peonidin) поради антиоксидантната им ефикасност, кардиозащита и потенциална противоракова активност. След 2002 година, боровинковите полифеноли са в процес на активно проучване за превенция на няколко вида рак. Резултати от лабораторни изследвания in-vitro и изследвания при животни са показали, че тези вещества инхибират метаболизма на раковите клетки и редуцират риска от някои видове рак. Експлозията от изследвания продължава, но засега не се съобщава за клинични изпитвания при хора.

Въпреки това, трябва да се отбележи, че хората, които приемат повече и по-ефикасни антиоксиданти са по малко застрашени от сърдечно-съдови болести и рак. Силата на ефикасните антиоксиданти от БОРОВИТАЛ е в тяхната уникалност и най-вече в природното им съчетаване като взаимодопълващ се комплекс.

Предназначение

* Ограничаване и профилактика на уринарни инфекции, инфекции Helicotobacter Pylori на стомаха и началото на тънките черва, бактериалната зъбна плака, причинител на кариес и парадонтит.

*Подпомагане на лечението и облекчаване на симптомите при задълбочени и/или констатирани инфекции,
като цистит, уретрит, 2.Подпомагане на лечението и облекчаване на симптомите при задълбочени и/или констатирани инфекции, като цистит, уретрит, Helicotobacter Pylori на стомаха, простатит и парадонтит.

*Обогатяване на хранителния прием с антиоксиданти и подпомагане на сърдечно-съдовата и имунната система при общоздравословно хранене и при диети за високо кръвно налягане и диабет.

*Намаляване на потенциални рискове за здравето и запазване свежия вид на кожата при диети за отслабване и контрол на теглото.

Дозировка

 За ограничаване на рисковете от уринарни и други инфекции, използвайте БОРОВИТАЛ като имате
предвид следното:

За профилактика, за поддържане здравословното състояние на пикочните пътища и за намаляване на бактериалната зъбна плака - по 1 до 2 капсули дневно/1х1 или 2х1/.

 Специално за жените, възниква допълнителен риск от инфектиране на пикочните пътища при някои състояния и действия, като: продължително колоездене, посещение на хигиенно неконтролирани водоеми, рисков за инфекция секс, продължително пътуване или друг продължителен застой в седнало положение нередовно посещаване на тоалетната и др. В тези случаи, си осигурите прием от 6 капсули БОРОВИТАЛ за период от 24 часа (3x2 капсули). По възможност, започнете приема предварително. Рискът е още по-висок, ако вече сте имали такава инфекция. Тогава вземете още 6 капсули в следващите 24 часа по същата схема.

* По време на бременост е повишен рискът от инфекции на уринарния тракт. Подобни инфекции мотът да имат неблагоприятно въздействие върху протичането на бремеността. БОРОВИТАЛ може да се приема от бременни и да бъде полезен. Придържайте към дозите в листовката, ако друго не е предписано от лекар.

* За подпомагане на лечението и облекчаване на симптомите при задълбочени инфекции, като цистит, уретрит и други, БОРОВИТАЛ се прилага успешно по следния начин:

* При констатирани и задълбочени уринарни инфекции и инфекции Н. Pylori, БОРОВИТАЛ може да се използва като допълнение на предписаното лечение, а също и след него. Антиприлепващото действие, описано в началото на листовката, се простира и върху бактериите, които са резистентни към антибиотици. Действието е в продължение на 8 - 10 часа след приема. Препоръчително е при остри инфекции да се обърнете към лекар и да спазвате предписанията. БОРОВИТАЛ в тези случаи, обикновенно се предписва З пъти дневно по 1-2 капсули.

* БОРОВИТАЛ има също и релаксиращо действие и облекчава неприятните симптоми при цистит и уретрит. При дискомфорт или първи признаци на инфекция на пикочните пътища (парене, чести позивни за уриниране) - вземете 2 капсули БОРОВИТАЛ и потърсете лекар.

* Специално за мъже - БОРОВИТАЛ може да подкрепи здравето на простатата, да облекчи симптомите и да съдейства за предпазване от усложнения. Червената боровинка повлиява положително мъжката потентност. Дозировката е профилактична от 1-2 капсули на ден, а при задълбочено състояние - предписаното от лекар, обикновено 3 пъти дневно по 1 -2 капсули.

* За обогатяване на хранителния прием с антиоксиданти и ключово важни вещества, които подпомагат сърдечно-съдовата и имунната система и ги предпазват от хронични рискове, включително и при диети за високо кръвно налягане и диабет - по 1 капсула БОРОВИТАЛ дневно.

* За подпомагане на имунната и сърдечносъдовата система и намаляване на потенциални рискове за здравето при диети за отслабване и контрол на теглото, както и да се запази здравия и свеж вид на кожата.

 

Боровитал се приема:

* При нисковъглехидратни диети и диети, които ограничават разнообразието от растителна храна и най-вече от плодове - 2 пъти дневно по 1 капсула

* Диети с ниско съдържание на мазнини и ниско калорийни диети, които включват достатъчно разнообразие от плодове и зеленчуци, включително ярко оцветени плодове и зеленчуци - по 1 капсула дневно. В останалите случаи - по 2 капсула дневно, по възможност в два приема.

* Много ниско калорийни диети - по 2 капсула дневно, по възможност, разпределени в два приема.


Прием: Може да се приема от бременни и кърмещи жени и деца над 5 години

Предупреждения:

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Да не се превишават препоръчаните дневни дози.
Не отменя и не замества антибиотична или друга, предписана от лекар терапия.
Да не се използва от хора с алергия към някоя от съставките на продукта.

Съхранение:

На тъмно и сухо място, при температура под 25° С. Да не се използва след изтичане срока на годност. Пазете на място недостъпно за деца!

Срок на годност:

Две години от датата на производство. Виж датата, обозначена на външната страна на капака.

Произведител: България

Продукти от червена боровинка се използват от 20 милиона европейци като антиоксидант или в други ползи за здравето.

Споделете мнението си за БОРОВИТАЛ КАПС. Х 40

Web Statistics