Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ГЛЮКОЗАМИН ХОНДРОИТИН ТАБЛ. 820МГ Х 240 НЕЙЧЪРАЛСУЕЙ

Този продукт Ви носи 1004 бонус точки
Марка: НЕЙЧЪРАЛСУЕЙ
Цена: 100.43лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

ГЛЮКОЗАМИН ХОНДРОИТИН 820 mg
Glucosamine Chondroitin

 

Хранителна добавка
 

Съдържание (в 2 таблетки): дневна доза  
Глюкозамин сулфат    
(като калиев хлорид, който съдържа    
750 mg глюкозамин сулфат)   1,05 g   2,10 g 
Хондроитин сулфат    600 mg    1200 mg 
Натрий    35 mg    70 mg 
Въглехидрати    2 g    4 g 
Калории    5    10

Други съставки: Малтодекстрин, целулоза, стеаринова к-на, модифицирана целулоза, силициев двуокис, глицерин.

Приложение: Подходящ за хора с високо кръвно налягане, поради ниското съдържание на натриев сулфат (1% за дневна доза). За здрави стави, тъкани и хрущяли. Растителните фибри предпазват лигавицата на стомаха. Има успокояващ ефект, регулира нивото на мина.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: 2 таблетки 2 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Кога и как помага ГЛЮКОЗАМИН ХОНДРОИТИН.

Глюкозаминсулфат (GS) е моноаминозахарид, който се синтезира в организма от глюкоза и глутамин. Участвува в образуването на глюкозамингликаните - голяма група извънклетъчни сложни полизахариди, които изграждат ставните повърхности и непрекъснато се разрушават при движението на ставите.

Това изисква тяхната постоянна подмяна. GS е основен компонент на мукополизахаридите, участвуващи в изграждането на структурата на сухожилията, ставните връзки и влизащи в състава на ставната течност. С възрастта се ограничават възможностите за синтез на глюкозамин, настъпва износване на ставния хрущял, което се изразява в неговото набраздяване и изтъняване. Започва образуване на шипове.

Добавянето на GS към диетата намалява опасността от развитието на артроза и други ставни заболявания и ускорява възстановителните процеси при травми на меките тъкани. GS се резорбира изцяло в храносмилателната система под формата на неутрална аминозахар, преминава в кръвообращението и попадайки в ставите, подпомага организацията на хрущялната тъкан и подобрява функцията на ставната течност като лубрикант.

Действува като антиоксидант и блокира натрупването на свободни радикали в ставите и по този начин проявява противовъзпалително действие.При хора, пребиваващи в екологично неблагоприятни територии, работещи във вредни производства.


Хондроитинсулфатът (CS) е компонент на извънклетъчната част на ставния хрущял, определящ биомеханичните му свойства. Задържа вода и осигурява неговата еластичност. Принадлежи към групата на гликозамингликаните с относително високо молекулно тегло.

Резорбира се през лигавицата на тънките черва чрез ендоцитоза и след като попадне в кръвта, участвува в структурирането на ставния хрущял, стимулирайки производството на протеингликани от хондроцитите. В долните участъци на храносмилателната система играе ролята на пробиотик, като потиска активността на ензимите, разграждащи протеогликаните.

Споделете мнението си за ГЛЮКОЗАМИН ХОНДРОИТИН ТАБЛ. 820МГ Х 240 НЕЙЧЪРАЛСУЕЙ

Web Statistics