Валута: BGN
  • USD
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню


Избрани продукти

ПОЛИМАКС 100МГ ТАБЛ. X 100

Този продукт Ви носи 686 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 68.60лв.
или 68600 бонус точки
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Полимакс

Какво представляват пептидите и как се употребяват?

Всеки орган и система в човешкия организъм се нуждае от специфични пептиди, отговорни за контрола на клетъчните функции. Пептиди контролират всички процеси – от имунната система до емоциите. Особена роля имат пептидите в слезката – универсални химически трансмитери на "съобщения", които контролират, регулират и стабилизират клетките на имунната система и в резултат повишават защитната u функция. Тези пептиди са неразделна част от нормално функциониращата имунна система и се наричат цитокини.

Цитокините се отделят от белите кръвни телца на имунната система и от клетките на тъканите.

Към цитокините могат да се причислят малки протеини и биологични фактори като интерлевкини, хемокини, лимфокини, интерферони и др.

Редица проучвания доказват, че пептидите получени от слезка на бозайници съдържат гликопротеин от ретикулоендотелни клетки и приети под формата на таблетки могат да подпомогнат функцията на имунната система като допълват недостига на имунни фактори - цитокини.

При прием на такива пептиди се наблюдава повишаване в общия брой на кръвните клетки – лимфоцити, повишаване на стойностите на интерлевкин 2 и 3, както и на интерферон гама. Тези и други интерлевкини активират CD4 клетките от клетъчното рамо на имунния отговор, стимулират растежа и диференцирането на Т-клетките, модулират цитотоксичността на Т лимфоцитите и естествените клетки-убийци и засилват привличането на макрофагите към даден антиген. Пептидите могат да се прилагат при различни състояния на подтиснат имунитет, при вирусни (грип, хепатит) и други инфекции.

Някои проучвания съобщават за забавяне на туморния ръстеж и намаляване на броя на метастазите по време на прием на пептиди при онкологични заболявания. Прилагани преди или след химио- и лъчетерапия на пациенти със злокачествени новообразувания подобряват общото състояние, апетита и наддаването на тегло.

Полимакс е продукт разработен по немска технология за добиване на имунни пептиди от свинска слезка (далак).

Полимакс е създаден посредством иновативен съвременен високотехнологичен процес, гарантиращ чистотата на получените олиго- и полипептиди (цитокини).

Пептидите в Полимакс и Полимакс плюс са от натурален произход и могат да стимулират имунната ситема по естествен път, тъй като са сходни на пептидите в слезката (най-големият орган на лимфната система) на човешкия организъм. По този начин те подпомагат естествената защитна функция на клетките на имунната система, поддържайки необходимото контролирано ниво на ефективност при нужда от защита. Това е много важна характеристика на продукта, която го различава от останалите имуномодулатори.

Полимакс и Полимакс плюс могат да се прилагат при различни състояния на подтиснат имунитет.

Приемът на Полимакс и Полимакс плюс спомага за:

*намаляване на имунодефицитната симптоматика;

*възстановяване на имунния отговор;

*намаляване честотата и тежестта на усложненията съпътстващи имунния дефицит;

*подобряване на общото състояние, апетита и наддаването на тегло при състояния на подтиснат имунитет.

 

Каква е продължителността на курса с Полимакс и Полимакс плюс?

Продължителността на курса за лечение е индивидуалнa, т.е. според тежестта на имунодефицитната симптоматика. При онкологични и заболявания е препоръчително да се приема Полимакс плюс продължително, поне 6 месеца в годината.

Състав: Една таблетка съдържа 112,4 mg олиго- и полипептиди от свински далак.

Една мека желатинова капсула съдържа предимно пречистени и концентрирани олигопептиди от свински далак ≈ 70% еквивалентни на 10 mg.

Други съставки: Таблетки: сорбитол – 50 mg, малтодекстрин – 49 mg, захароза, магнезиев стеарат – 81 mg. Филмово покритие на таблетките: хидрокси пропил метил целулоза, железен оксид – жълт, глицерол, титаниев диоксид, растителна мазнина.

Мека желатинова капсула: соево масло, лецитин. Допълнителни съставки на обвивката: желатин, глицерол, титаниев окид, железен оксид – жълт.

Опаковка: Една оригинална опаковка Полимакс плюс съдържа: 90 таблетки Полимакс и 15 меки капсули Полимакс – достатъчни за едномесечен прием.

Една оригинална опаковка Полимакс 100 съдържа: 100 таблетки Полимакс.

Полимакс Полимакс плюс не съдържа потенциално алергенни пептиди.

Произведен изцяло в Германия по стандарт ISO 9001-2000.

Предназначение: Хранителна добавка от естествени продукти. Подпомага имунната система в процеса на стабилизирането u при състояния с нарушен лимфоцитен статус, наблюдаващи се при небалансиран или подтиснат имунитет.

Приложение: 1 таблетка 3 пъти дневно (сутрин, обед и вечер). Приема се през устата с малко течност, 30 минути преди хранене.

Ако сте закупили Полимакс плюс, във вашата опаковка има 15 меки капсули с пречистени и концентрирани олигопептиди и 90 таблетки. Приемайте меките капсули едновременно с таблетките, по 1 капсула (дневно) през ден, през устата с малко течност, преди хранене.

Примерна дозировка за период от 1 седмица

  Таблетки Меки капсули
1 ден 3 х 1 табл. 1 х 1 капс.
2 ден 3 х 1 табл. -
3 ден 3 х 1 табл. 1 х 1 капс.
4 ден 3 х 1 табл. -
5 ден 3 х 1 табл. 1 х 1 капс.
6 ден 3 х 1 табл. -
7 ден 3 х 1 табл. -

 

Важно: Не приемайте протеолитични (разграждащи протеина) ензими едновременно с Полимакс, тъй като има опасност да се намали активността на продукта.

Съхранение: На сухо място под 25°C . Противопоказания: Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Да не се употребява от бременни и кърме- щи жени, и от деца до 12 годишна възраст.

Предупреждение: Продуктът не е лекарствено средство. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място недостъпно за малки деца. Да се употребява като хранителна добавка. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. При нужда се консултирайте с лекуващия Ви лекар.

Споделете мнението си за ПОЛИМАКС 100МГ ТАБЛ. X 100

Web Statistics