Валута: BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЦИСТУРИЛ 1500МГ САШЕТА Х 5

 

Този продукт Ви носи 103 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 10.30лв.
или 10300 бонус точки
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

CYSTURIL® / ЦИСТУРИЛ® 1500 мг сашета Х 5 / sachets 1500 mg x 5

Най-мощното натурално решение срещу инфекции на пикочните пътища и цистит, причинени от Ешерихия коли!

Подпомага нормалното функциониране и предотвратява инфекциите на пикочния мехур и пътища. Незабавен ефект и дълготрайни резултати.

 

 • Алтернатива при инфекции на пикочните пътища и цистоподобен синдром

Д-манозата блокира инвазията на микроорганизма Е. Коли (причина за 80-90% на инфекциите на пикочните пътища).

 • Незабавно действие

Забележими ефекти след 1 час.

 • По-ефективен от препарати с растителни екстракти (боровинка, бреза)

Не съдържа хипурова киселина, която се съдържа в червената боровинка и може да подхрани развитието на бактерии.

Цистурил съдържа 1500 mg натурална Д-маноза.

 • Не повишава нивата на кръвната захар

Д-манозата не се метаболизира.

 • Подпомага имунната система

Д-манозата е необходима за производството на цитокини.

 • Усилва ефекта на антибиотиците

Д-манозата активизира макрофагите.

 • Природен продукт

Д-манозата в Цистурил е от натурален произход.

 • Безопасен

Д-манозата е съдържа естествено в организма.

 • Удобен за употреба

Сашета, предоставящи точно дозиране, лесно приготвяне, приятен вкус.

 От осемте основни захари, важни за доброто здраве на хората манозата е най-значимата. Тя участва в повече клетъчни действия, от която и да е от другите основни захари и недостигът на маноза може да доведе до множество здравословни проблеми.

 Д-манозата се свързва с подобряване на комуникацията между клетките, потискане на туморния растеж и предпазване от паразитни, бактериални, вирусни и гъбични инфекции, както и с основната и роля при тъканното ремоделиране. Ученит е от Гликобиологичния Институт в Оксфорд (Glycobiology Institute at Oxford) са установили, че макрофагите имат манозни рецептори, които активират имунните атаки. Подпомагайки имунната система, манозата е необходима за производството на цитокини, които се борят срещу инфекции и болести. Според изследванията, има данни, че манозата облекчава възпалението при ревматоидния артрит, понижава кръвната захар и нивата на триглицеридите при диабетиците, намалява холестерола, помага при инфекции на пикочните пътища и цистити, при пациенти с лупус, защото както показват изследванията, всички тези пациенти са с недостиг на маноза.

 

След като Е. коли (ешерихия коли) нахлуе в пикочния мехур и канал, тя се прикрепя към вътрешната им обвивка с помощта на реснички, наречени фимбрии. Тези фимбрии са програмирани да се свързват с манозните молекули, които са част от стената на пикочната система. Поради това, когато съдържаща в Цистурил Д-манозата премине през бъбреците, голяма част от тази захар в крайна сметка попада в урината в пикочния мехур и насища урината с Д-манозни молекули. Така Д-манозните молекули „заблуждават“ Е. Коли, които се свързват с тях и при физиологичното отделяне на урина се изхвърлят навън. Структурното съвпадение на Д-манозата с манозните участъци в отделителната система е в основата на нейното действие за блокиране на бактериална инвазия, вътреклетъчния растеж, възможността за инклузия и от повторна поява на инфекцията. Тази уникална мимикрия дава на Д-манозата натуралната и безопасна възможност да са алтернатива на антибиотиците в борбата с неусложнените пикочни инфекции.

Симптомите са пикочните инфекции и цистита са комбинация от бавно и болезнено уриниране, често съпроводено с парене, силни и постоянни позиви за уриниране. Урината в много случаи е мътна и може да има силно неприятна миризма поради присъствието на бактерии и гной. Основен причинител са ешерихия коли (част от обичайната чревна флора) заедно с други микроорганизми като рикетсии, амеби, хламидии, микоплазма, стафилококи, гонококи и гарднерела вагиналис.

Уро-инфекции, особено цистит, се развиват по-често при жените от всички възрастови групи, отколкото при мъжете.

Факт е, че почти при половината от случаите при жени с циститоподобен синдром в урината няма микробиологична находка. В тези случай Д-манозата има незабавен и пълен ефект върху симптомите. Безразборната употреба на антибиотици в този случай може само да доведе до неприятните им ефекти и нежелани реакции. Освен това спомага за резистентността на микроорганизмите в случай на необходимост от антибиотик.

 

CYSTURIL®/D-Mannose/ и хроничния цистит

Трудно е да се повярва, че нещо толкова просто като чистата Д-маноза може да разреши проблем, при който традиционната медицина, практика и познание са се провалили в откриването на задоволително и трайно решение.

 

Облекчаващото въздействие се дължи на пречистващия ефект на Д-маноза върху пикочния мехур, комбиниран с противовъзпалителни свойства. При хроничен цистит се наблюдават промени по стената на пикочния мехур, включително образуване на бактериални филми. След приемането на Д-маноза в период от 2 до 3 месеца пикочният мехур почти напълно възвръща нормалното си състояние, независимо от това дали проблемът е бил бактериален или не. Манозата стимулира фибробластите за производството на повече колаген и протоегликани, което ускорява оздравителния процес, намалява болката и лигавицата по-бързо възвръща нормалната си еластичност. Манозата подпомага също коригирането на свръх активните неутрофили (Т-клетките), които причиняват неконтролируема инфекция.

 

Резултатите от 6-месечно научно клинично изследване на Д-манозата върху пациенти, страдащи от хроничен цистит, проведено от Майкъл Блу, доктор по медицина, уролог (Норман, щата Оклахома) показва следното: „Жените, за които не е потвърдено чрез проба наличието на бактериално възпаление на пикочните пътища, но се наблюдават съответните симптоми, бяха класифицирани в групата на страдащите от синдрома на болезнения пикочен мехур. От 18 от тези жени, третирани ежедневно с Д-маноза, 17 (94%) съобщават за отслабване на симптомите, като в последствие при 80% от тях напълно отшумяха.”

 

CYSTURIL®/D-Mannose/ и „Симптом на медения месец“

Въпреки романтичното название, „Симптом на медения месец" представлява възпаление на пикочния мехур, което се получава след полов контакт. Това състоянието е типично за жените, тъй като уретрата им е по-къса и по време на секс бактериите по-лесно преминават през нея.

Симптомът на медения месец включва болка в пикочния мехур по време на сексуален контакт.

Бактериите се разпространяват активно (вероятно стимулирани по време или след сексуален контакт).

В такива случай се препоръчва Цистурил да се използва половин – един час преди секс, за да има време Д-манозата да достигне пикочния мехур и да стимулира желаното уриниране веднага след полов контакт (не трябва да се уринира преди това). На следващата сутрин се приема още 1 саше. Така Д-манозата прихваща микробите, преди да имат възможност да укрепят колониите си.

Спазването на времето е важно. Един час е необходим за проникването на 90% от д-манозата в урината. Препоръчително е стриктно да се спазва режима в продължение поне на 3 месеца. Обикновено 3 месеца без симптоми е добра предпоставка да се премине към приемане на продукта от време на време след сексуален контакт.

 

 

Информация за мъже

CYSTURIL®/D-Mannose/ не е предназначен само за жени. В света всеки пети клиент е мъж, използващ Д-маноза профилактично или при нужда за здрава простата и пикочен мехур. Д-манозата притежава естествени противовъзпалителни свойства и предотвратяват появата на различните видове бактерии.

Когато се взема за подобряване на здравословното състояние на простата, течностите, които се приемат, не са от значение. Но нещата не стоят така, когато се цели подобряване на здравето на пикочния мехур – поне докато приемате Д-маноза, за да се справите с проблема. Препоръчително е да се избягва сока от червена боровинка и портокал, освен ако не сте сигурни, че бактериите, които са ви е засегнали, не са от вида протеус. В противен случай хипуровата киселина, която съдържа червената боровинка, и окисляващият ефект на портокала, ще подхранят развитието им. Редовното приемането на Д-маноза в доза от 1 саше на ден предпазва простата от бактерии.

 

Забележка: Възможно е проблемите с цистита при мъжете да са показател за състоянието на простата, освен ако не са преминали основен медицински преглед и са сигурни, че се борят с обикновена бактериална инфекция. Въпреки това, D-Mannose няма да им навреди, така че е безопасно да го приемат, докато преминат на медицински преглед. Ако междувременно проблемът отпадне, толкова по-добре.

 

 

Намаляване на предразположението към инфекции

CYSTURIL®/D-Mannose/ постепенно намалява предразположението към цистит и свързаните с него инфекции. Причините за това са редица и са взаимосвързани. Имунната система укрепва, тъй като няма нужда от „редовни дози“ антибиотици. Д-манозата постепенно изтощава бактериалните колонии, които могат да виреят зад биофилмите върху пикочния мехур, добре защитени от действието на антибиотиците.

 

Безопасен ли е CYSTURIL®/D-Mannose/дори и при поглъщане на по-големи количества?

CYSTURIL®/D-Mannose/ няма известни вредни въздействия при приемането на препоръчаното или по-голямо количество. Манозата е част от храната и не лекарство. Д-маноза се намира във всяка клетка на вашето тяло, като то естествено я произвежда в минимални количества.

 

Може ли да се приема CYSTURIL®/D-Mannose/, ако са предписани други лекарства?

Няма данни за несъвместимост на Д-маноза с други лекарства. Ако имате нужда от допълнителна информация, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

 

Бременни, кърмещи и деца

Няма данни за потенциална вреда при употребата на Д-маноза. По същността си тя е необходимо хранително вещество, няма токсични реакции и се смята за доста по-безопасна за употреба от всички познати антибиотици. Независимо от безопасността на продукта, той не трябва да се приема от новородени, деца, бременни и кърмещи жени без консултация с лекар.

 

Какво представлява CYSTURIL®

CYSTURIL® e 100% натурален продукт, съдържащ 1500 mg Д-маноза - естествен монозахариден изомер на глюкозата, извлечен от сладка горска дървесина (основно от семейство брезови) без използването на разтворител – това е най-добрата съществуваща Д-маноза.

 

Действие на CYSTURIL®

Д-манозата от Цистурил се прикрепя към бактериите на Е. Коли по-добре, отколкото самите те се прикрепят към клетките в пикочния мехур и уринарния тракт. Когато приемаме голямо количество D-маноза, почти изцяло се отделя в урината чрез бъбреците, буквално обгръщайки всички съществуващи Е. Коли, така че те не могат повече да се прикрепят към вътрешната стена на мехура и в уринарния тракт. Така бактериите се отмиват при нормалното уриниране.

 

Хора със здрав пикочен мехур обикновено имат достатъчно количество маноза в урината си. Нашият организъм усвоява само малки количества D-маноза. Голяма част от нея веднага се отделя от урината като естествен процес на очистване на организма. Ако приемате с храната допълнително количество Д-маноза, това е естествен начин за поддържане здравата функция на пикочния тракт.

 

Дозировка и употреба:

Прилагане на CYSTURIL® при остри възпаления на пикочните пътища и цистити:

През първи и втори ден: По 1 саше 5 пъти дневно през 3 часа, разтворено в 250 ml вода.

Ако състоянието не се подобри след 2-рия ден, най-вероятно причинителят на инфекцията не е Ешерихия коли. Веднага се обърнете за съвет от лекар.

 

Поддържаща доза при продължителен прием

CYSTURIL®/D-Mannose/ спомага за предотвратяването на нови инфекции, когато се приема редовно.

 

При неусложнени инфекции се препоръчва продължаване на приема 5 дни с по 1 саше дневно след преминаване на острите симптоми, за да се подсигури изхвърлянето на всички свободно намиращи се Е. коли в пикочния мехур.

 

При хронична инфекция, обикновено е необходим прием на Цистурил 3 месеца по 1 саше дневно преди лягане или веднага след ставане от сън (в зависимост от това дали се събуждате със симптоми за уро-инфекция, или те се появяват през деня). Това е обичайното време за възстановяване на лигавицата на пикочния мехур.

 

Профилактичните мерки са различни в зависимост от предразположеността на организма към инфекции. Такава мярка може да е употребата на Цистурил по 1 саше 2-3 пъти дневно на всеки няколко седмици или дълги периоди на ежедневна употреба.

 

За хора с поставени катетри: по 1 саше 3-4 пъти дневно. Катетъра трябва по-често да се подменя с нов.

 

Ако забележите, че след прекратяване на приема на Цистурил, симптомите се завръщат, се препоръчва да продължите употребата на продукта. Грешка е, ако се спре приемът на продукта прекалено рано поради възможност на остатъчни бактерии да възобновят инфекцията.

Цистурил може да се приема продължителни периоди без нежелани реакции.

 

Препоръчително е консултация с лекар при всеки случай, които Ви безпокои, свързан със спиране употребата на продукта.

 

Указания за приемане

CYSTURIL® /D-Mannose/ не бива да се приема със сок от червена боровинка или портокал. Приемането на продукта, разтворен в 250 ml - 300 ml вода съдейства за добра концентрация на маноза в урината. Една от най-често допусканите грешки е да се примат прекалено много течности с Д-маноза - това пречи за достигне на достатъчно висока концентрация в урината. Друга грешка е да не се пие достатъчно вода, тъй като тогава не се отделя урината и съответно свързаните с Д-манозата микроорганизми. Ето защо трябва да се има предвид, че целта е да се получи достатъчно висока концентрация на Д-маноза в урината, която да се отдели около час-два след приема. В началото на приема урината на ифектирани лица с Ешерихия Коли (E. coli) вероятно ще излъчва силна миризма. Причината е в изхвърлянето на бактериите.

 

 Противопоказания:

 Не са известни.

CYSTURIL®/D-Mannose/ не трябва да се приема от бременни и кърмещи жени без консултация с лекар! Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

 

Условия на съхранение:

  Да се съхранява на недостъпно за деца сухо място при стайна температура.

Производител:

Произведено за КУБЕРА 5 ЕООД от Натстим ЕООД и Джули експрес ЕООД

Натстим ООД ,гр.СОфия


 

Споделете мнението си за ЦИСТУРИЛ 1500МГ САШЕТА Х 5

Web Statistics