Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЦИНКУМ МЕТАЛИКУМ 9 СН

Този продукт Ви носи 45 бонус точки
Цена: 4.49лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

1. Произход

Сребристобял метал

2. Тропизъм

Централна и периферна нервна система. Кожа. Сърдечно-съдова система.

3. Симптоми:

Променлив апетит - булимия или анорексия. Автоматични движение на главата при температурни състояния, която се движи ту на една ту на друга страна. Парене и скованост в гръбначния стълб. Силни болки в тораколумбалната област при ходене, с влошаване при седнало положение. Парестезии (парене, щипене, мравучкане, сърбеж) с различна локализация. Чувство за обща умора и отпадналост. Притискане в основата на носа, което предшества появата на световъртеж.Постовулационна болка в левия яйчник, с облекчение при поява на мензис. 


4. Показания


4.1. Нервносетивни показания

Синдром на неспокойните крака.Астено-депресивен синдром с прояви на спазмофилия, по-специално на долните крайници.Дефицит на вниманието и хиперактивни разстройства при подрастващи - трудности в училище, умствено претоварване с нарушение на паметта, непрекъснато движение на долните крайници, трудно вграждане в колектива и други.Безсъние поради синдром на неспокойните крака или неконтролирани мускулни контракции в леглото при лица, страдащи от мъчително безпокойство.

При тези показания се предписват по 5 гранули дневно в 15СН, като при безсъние те се приемат преди лягане.

Обостряне на хронични нервни болести, причинено от: внезапно изчезване на инфекциозна или обривна болест; внезапно спиране на продължителна употреба на сънотворни, невролептици, анксиолитици; антидепресанти; кортикостероиди и други. Гърчове, хорея, епилепсия.

4.2. Гинекологични показания

Дисменорея с предменструален болков синдром, болка в левия яйчник, сърбеж във вулвата или течение от влагалището, облекчеващи се при поява на течението: предписва се в 9СН Zincum metallicum по пет гранули от 1 до 3 пъти дневно до изчезване на болката.
Болезнени варици преди менструацияПриапизъм, след който настъпва импотентност.

 

4.3. Кожа


Състоянието се влошава от възбуждащи средства и алкохол, а се подобрява от появата на физиологично или патологично течение.

Хронични, сухи, сърбящи и болезнени дерматози, които се редуват с прояви от страна на нервната система - екзема, лихеи, псориазис, невродермит, токсодермия.

Автоматизми на краката, главата или скърцане със зъби, които изчезват след появата на екзантем.

Обривни заболявания без поява на характерния обрив, а се появяват менингеални или енцефалитни прояви.4.4. Други

Анорексия или диспепсия със силно изразена непоносимост към вино или алкохол и съпътстващ синдром на неспокойните крака: предписва се в 9 или 15СН един до два пъти дневно в зависимост от подобието.

Синдром на неспокойните крака. Различни смущения, появяващи се при изчезването или отсъствието на някой отделителен процеси подобряващи се при неговата поява: предписва се в стъпаловиден ред в продължение на три последователни дни, респективно в 9, 15 и 30СН.

Споделете мнението си за ЦИНКУМ МЕТАЛИКУМ 9 СН

Web Statistics