Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню


Избрани продукти

ЛИКОПОДИУМ КЛАВАТУМ 5 СН

Още разреждания:

Ликоподиум 5 CHЛикоподиум 9 CHЛикоподиум 15 CH, Ликоподиум 30 CHЛикоподиум D6

Ликоподиум D30,   Ликоподиум D1000  

Този продукт Ви носи 40 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Разреждания:
Цена: 3.99лв.
или 3990 бонус точки
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

Ликоподиум, LYCOPODIUM CLAVATUM CH 5


Производител:


Боарон


Ключова характеристика:


Въздух под налягане


Източник:


Бухалковиден плаун. Lycopodium се получава от бледожълтите спори на растението плаун, в Англия познато също като „еленови рога”. Някога е било използвано за производство на лекарствени таблетки, тъй като субстанцията му е инертна. Чрез потенциране обаче от нея се получава мощно лекарство. Преди векове Lycopodium бил огромно растение, подобно на дърво. Еволюцията довела до превръщането му в дребен мъх. Спорите на този мъх не попиват водата, а плават на повърхността й. Те нямат нито миризма, нито вкус. Растението Lycopodium вирее в сухи гористи местности. Като всички останали хомеопатични лекарства, Lycopodium отразява характерните белези на своя източник. Хората от този тип обичат властта и често имат горда величава осанка, подобно на еленовите рога – символ на вътрешно усещане за слабост и малоценност, което не осъзнават. В някои случаи именно във външната им изява личи слабост и чувство за малоценност, докато другата страна остава скрита. В интелектуално отношение обикновено са суховати (подобно на спорите, които не попиват вода) и не изразяват чувства. В никакъв случай не могат да бъдат наречени емоционални личности. Lycopodium е подходящо лекарство за черния дроб, а жълтият цвят на кожата е характерен при чернодробни увреждания.


Стресове:


Напрежение, наранена гордост, уязвено его, унижение, разочарование, изневяра, потиснат гняв с мълчалива скръб, подчинено положение, творчески неуспехи и всичко, свързано с нараняване на егото.


Нагласа:


Тези хора са добре познати като диктатори в работата или у дома, но за тях е характерна и другата крайност в поведението – изключителна плахост във всякакви ситуации. В типичния случай проявяват и двете противоположности в зависимост от обстоятелствата. Обичат да преподават, но се стесняват и не вярват в способностите си. Липсва им сила на характера. Децата често са тиранични и преди още да проговорят, командват родителите, които нерядко подхвърлят на шега за шестмесечното си бебе: „Той е шефът у дома.” Щом поотраснат, децата тип Lycopodium поемат ръководната роля и казват на другите какво са сгрешили. Поправят родителите си и като че ги управляват във всяко отношение. Възможно е да принадлежат и към интровертния тип – предпазливи и страхливи на детската площадка, деца, които предпочитат да се отдават на интелектуални занимания като четене или компютри. В зависимост от това към той тип спадат, могат да бъдат или потиснатите, или потисниците. Възрастните Lycopodium не се чувства добре в късните следобедни часове, но вечер се ободряват. „Въздух под налягане” е добро описание на тяхната същност. То характеризира не само външното поведение и речта (която обикновено е суха и скучна), но и физическите им проблеми, най-често свързани с натрупване на газове в стомаха. Друг метафоричен образ, подходящ в случая, е гайдата, пълна с въздух и издаваща протяжни монотонни звуци. Lycopodium са малодушни. Те се плашат лесно и най-вече то хора, което е проекция на собственото им чувство за непълноценност.


Ключови симптоми:


Властни с подчинените, плахи пред началниците. Симптоми предимно в дясната страна, което показва нарушения в мъжкия аспект на личността. Симптоми, които се придвижват отдясно наляво, особено при остри заболявания. Най-тежките часове за този тип хора са между 16,00 и 20,00. Често ще чуете, че започват да се чувстват зле около 16,00 и трябва да ги попитате кога отново се подобряват, за да установите със сигурност дали е към 20,00 часа. По това време усещат прилив на сили и остават умствено активни до късно. Чувстват се неразположени след събуждане. Много от тях се засищат с малко количество храна, при други „апетитът идва с яденето” (което отново отразява двете страни на природата им – малодушие и раздуто его). Типичен Lycopodium е интелектуалният студент, който се връща у дома и нарежда на някого да изпере вместо него дрехите му, след това сяда уж да хапне един сандвич, но в крайна сметка опустошава хладилника. Този тип много обича сладкиши. Характерен симптом, който обаче не се среща често, е изстиване на едното стъпало, докато другото е горещо.


Травмата като заболяване:


Газове в стомаха и червата, отделяни най-често през ануса. Раздразнителни черва, които в състояние на стрес предизвикват позиви за голяма нужда. Напрежение. Оплаквания, свързани със стрес. Импотентност поради тревожно очакване.

Споделете мнението си за ЛИКОПОДИУМ КЛАВАТУМ 5 СН

Web Statistics