Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

КАЛИУМ КАРБОНИКУМ 9 CH

Този продукт Ви носи 40 бонус точки
Цена: 3.99лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Калиум карбоникум, KALIUM CARBONICUM CH 9

Производител:
Боарон
Ключова характеристика:
Слаб гръбнак
Източник:
Калиев карбонат
Стресове:
Суров контрол над чувствата. Претоварване.
Нагласа:
Тези хора много трудно изразяват чувствата си, защото упражняват непрестанен контрол върху тях. Имат силно усещане за дълг и се придържат към строг вътрешен морален кодекс. Като че животът им е изграден от закони за добро и зло, правилно и погрешно, редно и нередно. Стоици са. Не забелязват стреса, в който живеят, докато състоянието им не стане наистина тежко. Нещата извън техния контрол ги притесняват- особено се страхуват от болести. Личи скованост на всички нива. Имат силна склонност да контролират и се изявяват най-вече като полицаи, прокурори, счетоводители – изобщо навсякъде, където се изисква действие „по правилата”. Страдат мълчаливо и може да изглеждат студени и бездушни, но вътрешно са чувствителни. Все пак в брака са трудни партньори, тъй като не дават воля на емоциите си. Типът Kalium carbonicum  отговаря и на образа на остеопата – човек със слаб гръбнак, който има нужда от стол с твърда облегалка, за да седи изправен. Тези пациенти са почтени, конвенционални, с подчертана нравственост. Склонни са към догматизъм и си изграждат високи морални критерии. Винаги държат да постъпват според правилата.
Задържат всичко вътре в себе си, докато не „поддадат” на физическо ниво, така че болестите обикновено идват внезапно и често са доста сериозни. Непрекъснато идват внезапно и често са доста сериозни. Непрекъснато се карат със съпруга или съпругата си, както и с останалите членове на семейството, но са прекалено зависими от тях, за да ги напуснат. Понякога се оплакват до такава степен, че ви се приисква да ги удушите. Други белези на този тип са торбичките под очите и на клепачите. Измъчва ги безсъние и астма, особено между 2,00 и 5,00 часа след полунощ. Чувствителни са към течение, усещат слабост в сърцето, гърба, крайниците и ума, както и болки в гърба (най-често пронизващи), придружени с изпотяване и отпадналост. Някои от пациентите имат притъпена умствена дейност. Те са отпуснати и немощни, но силно притеснени за здравето си. Чувстват тревогите и страха в стомаха. Там „отекват” и внезапните шумове. Майката често проявява нетърпение спрямо децата си. В типичните случаи Kalium carbonicum изглеждат безволеви, отпуснати, потни и задъхани вследствие астма. Оплакванията им могат да бъдат породени от потиснат гняв, който предизвиква астматични пристъпи. Силният контрол принуждава чувствата да се освободят чрез физически симптоми, но с болестта идва раздразнителността и Kalium carbonicum започват да се карат с близките си, докато иначе спестяват своята критичност и я насочват само към себе си.
Травмата като заболяване:
Болки в гърба и ставите, артрит, катар, астма, язви и рак.
Забележка:
За избора на хомеопатично лекарство се посъветвайте с вашия хомеопат. Самолечението с хомеопатични лекарства не е желателно.

Споделете мнението си за КАЛИУМ КАРБОНИКУМ 9 CH

Web Statistics