Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

РИНИТАЛ ТАБЛ. Х 100

Ринитал е комбинация от три добре доказани отделни хомеопатични съставки. Galphimia glauca е много ефикасен за лечение на алергични състояния на мукозните мембрани като цяло. Помага и при усещане за парене в очите.

Този продукт Ви носи 130 бонус точки
Цена: 13.04лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Ринитал таблетки /

Rhinital® tablets

Състав:

1 таблетка съдържа:

Luffa operculata (Луфа оперкулата) trit. D4 25 mg, Galphimia glauca (Галфимия глаука) trit. D3 25 mg, Cardiospermum (Кардиоспермум) trit. D3 25 mg

Помощни вещества:

Лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, пшенично нишесте

Какво представлява Ринитал?

Ринитал е хомеопатичен лекарствен продукт.

100 таблетки в опаковка.

Ринитал е комбинация от три добре доказани отделни хомеопатични съставки. Galphimia glauca (Гялфимия глаука) е много ефикасен за лечение на алергични състояния на мукозните мембрани като цяло. Помага и при сълзене и усещане за парене в очите. Galphimia glauca (Гялфимия глаука) и Luffa operculata (Луфа оперкулата) действат чрез намаляване на секрецията, сърбежа и усещането за парене на мукозните мембрани на носа, гърлото и синусите. В резултат запушването на носа и кихането намаляват. Cardiospermum (Кардоспермум) е особено ефикасен за лечение на алергични или възпалителни състояния на мукозните мембрани, комбинирани със сърбеж. Благодарение на широкия си спектър на действие, Ринитал бързо повлиява различните оплаквания при сенна хрема, алергични конюнктивити и несезонна алергична хрема. По този начин симптомите могат да бъдат контролирани още в началния стадий на болестта. Ринитал може да се използва за профилактика на оплакванията при сенна хрема още преди те да се развият.

За какво се използва Ринитал?

Ринитал се използва за лечение на алергични заболявания на горните дихателни пътища като сенна хрема (полиноза) и целогодишни алергични ринити

Кога не трябва да приемате Ринитал?

Ринитал не трябва да се приема при свръхчувствителност към няко съставките на продукта. 

Какви предпазни мерки трябва да имате предвид при употреба на Ринитал?

Когато оплакванията са упорити, неясни или нови е необходимо да се консултирате с лекар, тъй като може да е налице заболяване, изискващо лекарско изясняване.

Специални предупреждения

Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете този продукт, тъй като той съдържа лактоза.

Подходящо за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия). Пациенти с алергия (различна от цьолиакия) не трябва да вземат този продукт, тъй като той съдържа пшеничено нишесте.

Какво трябва да имате предвид ако сте бременна или кърмите?

Както при всички останали лекарства, по време на бременност или кърмене, Ринитал трябва да се приема само след консултация с лекар.

Кои други лекарства могат да повлияят ефекта на Ринитал или могат да бъдат повлияни?

Няма данни

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, дори и такива, които са без лекарско предписание.

Как можете да използвате Ринитал?

Ако не е предписано друго, Ринитал се приема както следва:

Възрастни: При остри състояния се приема по една таблетка през едночасови интервали, докато настъпи подобрение, до максимум 12 таблетки на ден. Лечението продължава с 1-2 таблетки 3 пъти дневно до пълно отзвучаване на оплакванията.

Деца под 12-годишна възраст: При остри състояния се приема по 1 таблетка на всеки два часа до максимум 8 таблетки. Лечението продължава с по 1 таблетка 3 пъти дневно до изчезване на оплакванията.

При деца под пет годишна възраст прилагането на Ринитал, трябва да става след консултация с лекар, поради липсата на достатъчно данни за прилагането на лекарствения продукт в тази възраст.

Таблетките се приемат половин час преди или след хранене и се оставят бавно да се разтопят в устата. За малки деца е препоръчително таблетките да се разтворят в малко вода.

За профилактично лечение на пациенти със сенна хрема се препоръчва да се приема по 1 таблетка 3 пъти дневно 6 седмици преди началото на период алергия. Поради добрата си поносимост Ринитал може да се ИЗПОЛЗВЕ дългосрочно лечение. 

Какви нежелани лекарствени реакции могат да бъдат причинени от Ринитал?

В много редки случаи могат да се проявят реакции на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта (напр. кожни реакции и/или храносмилателни смущения)

Съществуващите оплаквания могат временно да се влошат, когато се приемат хомеопатични лекарства (начално влошаване). В тези случаи е необходима консултация с лекар и преустановяване на лечението.

Ако някоя от неоюеланите реакции стане сериозна ши забележите нежелана лекарствена реакция, която не е описана в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар ши фармацевт.

Какво трябва да предприемете, ако сте приели по-голямо количество от Ринитал?

Няма съобщени случаи на предозиране.

Инструкции за съхранение на Риннтал:

Съхранявайте при стайна температура.

Да се съхранява на място недостъпно за деца!

Срок на годност:

5 години

Да не се използва след изтичане срока на годност, отбелязан на опаковката.

Производител и притежател на разрешителното за употреба:

Deutsche Homoopathie-Union DHU-Arzneimittel GmbH & Co. KG Ottostrafie 24 76227 Karlsruhe Германия

Медицинско представителство за България:

LIBRA ас  n - слтт

ч criw? ^ PUDCN v    Либра ЕАД

Бул. Акад. Ст. Младенов 3 1700 София

Дата на последна поправка на текста:

Февруари 2009

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за РИНИТАЛ ТАБЛ. Х 100

Web Statistics