Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ПАРАНИТ СПРЕЙ 100МЛ

  • Производител: Medner BV
  • Код: 47305
Този продукт Ви носи 228 бонус точки
Цена: 22.79лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ПАРАНИТ СПРЕЙ 100МЛ

Главовите въшки са един от проблемите на съвремието. Основният проблем е, че веднъж прикрепила се към косъма, въшката остава в главата и започва да се храни с кръв от скалпа. По време на размножителния период една въшка може да снесе от 200 до 300 гниди. След като се излюпят (до 7 дни), гнидите достигат зрялост за 10 дни. При самото хранене, въшките инжектират слюнка в кожата на главата, като е вероятно да предизвикат реакция на свръхчувствителност , водеща до силен сърбеж и раздразнение.

Paranit спрей е клинично тестван продукт, който не само задушава, но и дехидратира въшките и гнидите. Важно е да отбележим и предимството му пред останалите продукти, тъй като не съдържа инсектициди, към които въшките да развият резистентност.

Начин на употреба:

             1.Проверете старателно косата на всички членове на семейството, за предпочитане на дневна светлина. За предпочитане е да третирате, тези, които имат въшки в един и същи ден, за да избегнете повторно заразяване.

         Срешете, внимателно косата, след което я проверете кичур по кичур. Задължително проверете косата в         корените, зад ушите и на тила, понеже това са областите с повече въшки и гниди.

Важно е внимателно да почиствате гребена с хладка вода и сапун, след всяка употреба.

           2. Нанесете Paranit спрей, като го държите приблизително на 10 сантиметра от косата и пръскате равномерно върху суха коса. Уверете се, че сте покрили цялата коса и скалпа. Втрийте добре от корените до връхчетата, като обръщате повече внимание на тила и зад ушите. Оставете за 15 минути. Това е важно за успешното третиране.

         3.Измийте косата

         4. Премахнете въшките и гнидите, като преди това, използвате гребена Paranit. След това срешете мократа коса с гребена. Разделете косата на 4 части: от челото до тила и от едното ухо до другото. За дълги коси, можете да сплетете отделните части. Третирайте всяка част като изолирате малки кичури, така, че кожата да се виджа. Срешете всеки кичур, като започнете възможно най- близо до кожата. Като използвате гребена, отстранете всички въшки и/или гниди, които намерите. Сложете настрани всеки кичур, който няма гниди. За да избегнете повторно заразяване , почиствайте гребена с памучен тампон след всеки кичур и винаги решете от корените към връхчетата.

      5. След 7 дни проверете сухата коса за въшки и повторете процедурата, ако е необходимо

Много е важно да обезпаразитите околната среда - дрехите, чаршафите, възглавниците да бъдат като ги изпрани на 60 градуса. Четките и гребените за коса, също трябва да се обезпаразитят. Почистете колата и къщата старателно с прахосмукачка. Да оставите дрехите и вещите в торбичка за 3 дни, също е вариант, понеже въшките не могат да оцелеят без да се хранят.

Ефикасността на Паранит спрей се дължи на това, че не действа по химичен начин, следователно въшките не могат да развият резистентност. Въпреки това, възможно е хора,  които са били третирани със спрея да се заразят отново с въшки от други, не третирани хора ( в детската градина или училище)

Бременност и кърмене

Няма противопоказания за употребата на Паранит спрей при бременни жени. Въпреки това е препоръчително да търсите съвет от Вашия лекар или фармацевт преди да използвате който и да е продукт по време на бременност или кърмене.

Продуктът е само за външна употреба . Необходимо е да се консултирате с лекар токсиколог при случайно поглъщане. Избягвайте всякакъв контакт с очите и лигавиците(уста, нос). В случай на контакт с очите, измийте старателно с чиста вода. Не използвайте в случай на алергия към някоя от съставките. В случай на поява на обрив, раздразнение или свръхчувствителност , незабавно прекратете третирането и измийте косата с обикновен шампоан.

Възможни нежелани реакции

  • Сърбеж и дразнене около очите
  • Лющене на кожата на главата
  • Дразнене и зачервяване на кожата, ушите и тила при контакт с продукта

Съхранение

Да се съхранява на сухо и проветриво място при стайна температура. Не използвайте след срока на годност, отбелязан на бутилките. Да се съхранява далеч от досега на деца

Състав - минерално масло и диметикон

Производител:

Medgenix Benelux nv, Veliegveld 21, Белгия

 

 

 

 

Споделете мнението си за ПАРАНИТ СПРЕЙ 100МЛ

Web Statistics