Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню


Избрани продукти

МАСЛО ОТ СЛАДКА МЕНТА Dara Арома Сертифицирано 5мл

Този продукт Ви носи 129 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Марка: ДАРА
Цена: 12.90лв.
или 12900 бонус точки
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Ароматерапията е един от най-ефикасните, и в същото време  природосъобразни методи за повлияване на човешкото здраве. Благотворното влияние на ароматерапевтичните ни продукти се дължи както на необикновено бързата пенетрация в организма, така и  на прякото въздействие на ароматите върху мозъка посредством обонятелните нерви.

Продуктите от серията " DaRa Aroma Academy" са създадени изцяло от естествени съставки (100 % биосертифицирани растителни съставки), не съдържат изкуствени вещества както в състава си, така и в опаковката, която е в постоянен досег с продукта (опаковката е винаги стъклена!). Ние подбираме грижливо и подлагаме на редица анализи и оценки всяка съставка, която използваме. Технологичните процеси на извличане на нашите етерични масла са най-близки до природните, без използване на химически агенти. При производството на продуктите си ние не използваме никакви химически процеси, както и агресивни физични процеси (таблетиране и др), които да променят биологично активните съставки на маслата и екстрактите, добивани от лечебните растения. При производството на продуктите си ние не допускаме контакт с метални съдове или машинни части, които да променят биологичната активност на етеричните масла. 

Продуктите от серията " Дара Арома Академи" са сертифицирани от Агенция за Бизнес Стандарти и притежават "Pharmaceutically approved" сертификат, доказващ фармацевтично значима ефективност при над 85% от случаите на контролирано прилагане. 

 

 

Детайли

Международно наименование: Oleum Menthae crispae/Oil of Spearmin

Ботаническо наименование на изходния материал : Mentha spicata L.

Маслото се намира в: екзогенни жлези от лабилен тип - най-много по листата и цветните чашки и съвсем малко по стъблата.

Район на отглеждане, произход : САЩ, Русия, Украйна, Италия, Унгария, Англия, Холандия, Сърбия и Черна Гора и др.

Хемотип: карвон (над 60%) и лимонен (12-18%)

Начин на отглеждане: органичен

Част на растението, от което се извлича етеричното масло : цъфтящите надземни части на тревите

Метод на извличане: парна дестилация

Чистота: 100%

Физична и органолептична  характеристика на етеричното масло: безцветна или светложълта до жълто-зеленикава, лесноподвижна тчност.

Основни съставки: карвон (над 60%), лимонен (до 20%), ментон (до 18%), изоментон (до 5%), октанол-3, линалол, дихидрокарвон, пулегон, дихидрокарвеол, дихидрокарвилацетат, карвилацетат, пинени, мирцен, кадинени и др.

Аромат: характерен карвонов мирис, плътен, силен и с леко охлаждащ вкус.

Комбинира се добре с: етерични масла от лавандула, чаено дърво, иланг-иланг, лимон, розмарин, кедър, портокал, грейпфрут, бергамот.

Предупреждения и оганичения: Няма ограничения от IFRA за употребата му в парфюмерията и козметиката. 4%-ен разтвор на маслото във вазелин за 48 часа не дразни човешката кожа, няма сенсибилизираща реакция и фототоксичен ефект.

ПРИЛОЖЕНИЯ:

В ароматерапията: Използва се за инхалации, масажи, и вани. Прилага се при заболяване на дихателните пътища, възпаление на слезистите обвивки, при стомашни, ревматични и мускулни болки, както и при мигрена.

Във фитотерапията- използва се под формата на запарка и чай като газогонно, болкоуспокояващо и ободрително средство, както и при стомашни разтройства.

В ХВП: употребява се за ароматизиране на ястия и консерви от варива и риба, в постни и месни сърми, зеленчукови и картофени супи.

ВНИМАНИЕ: Маслото е силно и не трябва да се предозира, а при вътрешно приемане е необходима консултация с ароматерапевт. Не се използва при сенна хрема, бременост, епилепсия и деца до шест години, както и от кърмачки 2 часа преди кърмене. Противопоказано е при хомеопатично лечение.
============
Предоставяната в този сайт и свързаните с него сайтове информация относно етеричните и базовите масла, лекарствените растения, билките  и ароматерапията и  е  с образователна и информационна  цел и не е предназначена да служи за база за самодиагностика и/ или самолечение. Тя не е предназначена да замести   преглед или консултация с фармацевт или лекар, специалист по ароматерапия . За конкретни препоръки и уточнения, моля обърнете се към най-близката аптека или интернет аптека.
 Общи указания за използване на етеричните масла: Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база.   Тези масла, които могат да  се приемат вътрешно и са  предназначени за използване в кулинарни рецепти , имат задължително ясно обозначение на етикета “ За вътрешен прием” . Етеричните масла трябва да се съхраняват далече от деца. Най-добре е да се използват след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. Пазете от контакт с очите.
Производител:  Dara 1 Ltd / Дара 1 ЕООД
 Сертифициращи органи: NAMPEOA / НАЛРЕМА

==================================================
Традиция на използването:  Подходящо е за мазна и склонна към омазняване кожа. Спомага за облекчаване на умствената умора и действа тонизиращо.

Споделете мнението си за МАСЛО ОТ СЛАДКА МЕНТА Dara Арома Сертифицирано 5мл

Web Statistics