Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню


Избрани продукти

МАСЛО ОТ МАНДАРИНА Dara Арома Сертифицирано 5мл

Този продукт Ви носи 129 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Марка: ДАРА
Цена: 12.90лв.
или 12900 бонус точки
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Ароматерапията е един от най-ефикасните, и в същото време  природосъобразни методи за повлияване на човешкото здраве. Благотворното влияние на ароматерапевтичните ни продукти се дължи както на необикновено бързата пенетрация в организма, така и  на прякото въздействие на ароматите върху мозъка посредством обонятелните нерви.

Продуктите от серията " DaRa Aroma Academy" са създадени изцяло от естествени съставки (100 % биосертифицирани растителни съставки), не съдържат изкуствени вещества както в състава си, така и в опаковката, която е в постоянен досег с продукта (опаковката е винаги стъклена!). Ние подбираме грижливо и подлагаме на редица анализи и оценки всяка съставка, която използваме. Технологичните процеси на извличане на нашите етерични масла са най-близки до природните, без използване на химически агенти. При производството на продуктите си ние не използваме никакви химически процеси, както и агресивни физични процеси (таблетиране и др), които да променят биологично активните съставки на маслата и екстрактите, добивани от лечебните растения. При производството на продуктите си ние не допускаме контакт с метални съдове или машинни части, които да променят биологичната активност на етеричните масла. 

Продуктите от серията " Дара Арома Академи" са сертифицирани от Агенция за Бизнес Стандарти и притежават "Pharmaceutically approved" сертификат, доказващ фармацевтично значима ефективност при над 85% от случаите на контролирано прилагане. 

 

Детайли

Международно наименование: Oleum Мandarinae/ Oil of Mandarine

Ботаническо наименование на изходния материал : Citrus nobilis

Маслото се намира в: ендогенни камери в повърхностният слой на корите, в листат и цветовете.

Район на отглеждане, произход : Средиземноморските страни, Индия, САЩ и Южна Америка.

Хемотип: монотерпенови въглеводороди ( 98,5%).

Начин на отглеждане: органичен

Част на растението, от което се извлича етеричното масло : плодовите кори на мандарините

Метод на извличане: пресуване и рядко чрез дестилация

Чистота: 100%

Физична и органолептична  характеристика на етеричното масло: лесноподвижна, жълто-зеленикава до червено-оранжева течност, с лека синкава флуоресценция (понякога с твърда утайка-главно при охлаждане.

Основни съставки: лимонен (52-94%), алфа-пинен, бета-пинен, р-цимен, мирцен, линалол, терпинен-4-ол, алфа-терпинеол, деканол, тимол, цитрал, нерол и др.

Аромат: приятен свеж и сладък мирис на мандаринови кори.  

Предупреждения и оганичения: Няма ограничения от IFRA за употребата му в парфюмерията и козметиката. 5%-ен разтвор на маслото във вазелин за 48 часа не дразни човешката кожа и няма фототоксичен ефект и сенсибилизираща реакция.


ПРИЛОЖЕНИЯ:

Маслото има антимикробно и бактерицидно действие.

В ароматерапията: Употребява се за масаж, бани, компреси и инхалации. Имат успокояващи и тонизиращи свойства. Използват се за подобряване на апетита и храносмилането, при нервно напрежение и стрес, против безсъние и сърцебиене, добре действа при обща слабост и умора, при суха и загрубяла кожа.

Във фитотерапията- се използват плодовите кори, от които се приготвят отвари, спиртни настойки и сиропи. Употребява се при простуда, кашлица, за общо тонизиране, за подобряване на апетита и храносмилането.

В ХВП плодовите кори се използват при приготвяне на сладкиши, сладка, ликьори, безалкохолни напитки и др.  


ВНИМАНИЕ: Маслото е противопоказано за нанасяне върху кожата преди слънчеви бани или облъчване с UV лампа (съсържа фурокумарини како и други цитрусови масла).
============
Предоставяната в този сайт и свързаните с него сайтове информация относно етеричните и базовите масла, лекарствените растения, билките  и ароматерапията и  е  с образователна и информационна  цел и не е предназначена да служи за база за самодиагностика и/ или самолечение. Тя не е предназначена да замести   преглед или консултация с фармацевт или лекар, специалист по ароматерапия . За конкретни препоръки и уточнения, моля обърнете се към най-близката аптека или интернет аптека.
 Общи указания за използване на етеричните масла: Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база.   Тези масла, които могат да  се приемат вътрешно и са  предназначени за използване в кулинарни рецепти , имат задължително ясно обозначение на етикета “ За вътрешен прием” . Етеричните масла трябва да се съхраняват далече от деца. Най-добре е да се използват след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. Пазете от контакт с очите.
Производител:  Dara 1 Ltd / Дара 1 ЕООД
 Сертифициращи органи: NAMPEOA / НАЛРЕМА
==================================================

 

Споделете мнението си за МАСЛО ОТ МАНДАРИНА Dara Арома Сертифицирано 5мл

Web Statistics