Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

МАСЛО ОТ БОСИЛЕК Dara Арома Сертифицирано 5мл

Този продукт Ви носи 0 бонус точки
Марка: ДАРА
Цена: 0.00лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

Ароматерапията е един от най-ефикасните, и в същото време  природосъобразни методи за повлияване на човешкото здраве. Благотворното влияние на ароматерапевтичните ни продукти се дължи както на необикновено бързата пенетрация в организма, така и  на прякото въздействие на ароматите върху мозъка посредством обонятелните нерви.

Продуктите от серията " DaRa Aroma Academy" са създадени изцяло от естествени съставки (100 % биосертифицирани растителни съставки), не съдържат изкуствени вещества както в състава си, така и в опаковката, която е в постоянен досег с продукта (опаковката е винаги стъклена!). Ние подбираме грижливо и подлагаме на редица анализи и оценки всяка съставка, която използваме. Технологичните процеси на извличане на нашите етерични масла са най-близки до природните, без използване на химически агенти. При производството на продуктите си ние не използваме никакви химически процеси, както и агресивни физични процеси (таблетиране и др), които да променят биологично активните съставки на маслата и екстрактите, добивани от лечебните растения. При производството на продуктите си ние не допускаме контакт с метални съдове или машинни части, които да променят биологичната активност на етеричните масла. 

Продуктите от серията " Дара Арома Академи" са сертифицирани от Агенция за Бизнес Стандарти и притежават "Pharmaceutically approved" сертификат, доказващ фармацевтично значима ефективност при над 85% от случаите на контролирано прилагане. 

 

Детайли

Международно наименование: Oleum Basilici/Oil of (Sweet) Basil

Ботаническо наименование на изходния материал: O. basilicum L

Mаслото се намира в: жлези от лабиатен тип, разположени по листата, прицветниците и чашките и съвсем малко по стъблата.

Район на отглеждане, произход: Произхожда от Азия-Индия и Шир Ланка, днес се отглежда в почти всички страни с умерен, субтропически и тропически климат.

 Хемотип: 4 хемотпа.
-линалолов (до 84 % линалол). Произвежда се в Европейските страни
-метилхавиколов (до 85% метилхавикол)
-метилевгенолов (до 68% метилевгенол)
-метилцинаматен (до 64% метилцинамат)
Тръговско значение имат първите два типа. Линалоловия тип се произвежа в България.  

Състават, свойствата и качествто на маслото: лесноподвижна течност, с бледожълт до кехлибаено-жълт или жълтозелен цвят.

Начин на отглеждане: органичен

Част на растението, от което се извлича етеричното масло: цъфтящата надземна част на растението.

Физична и органолептична  характеристика на етеричното масло: лесноподвижна бистра течност, с жълто - зеленикав до зелен цвят.

 Основни съставки: линалол (50-70%), гераниол (0,8-10%), цитронелол (1,2-8%), борнилацетат (1-9%), метилхавикол (0,3-5%), нерол и евганол (0,2-3%), метилцинамат (под 1%), лимонен (0,1-3%).

Аромат: силен, приятен и свеж мирис на бозилек.

Предупреждения и оганичения: Няма ограничения от IFRA за употребата му в парфюмерията и козметиката. 4% - ен разтвор на амслото във вазелин не дразни кожата и няма фототоксичен ефект.


ПРИЛОЖЕНИЯ:

В ароматерапията: употребява се при инхалации, масаж, вани, компресии и маски за лице.

Използа се при телесна и психическа умора, мигрена, безсъние, депресивни състояния, нервни, мускулни, ревматични и артритни болки, умствено изтощение, конвулсии, грип, простуда, синусни въспаления и хрема, ужилване и полазване от насекоми, затруднено храносмилане и инфекции на храносмилателния тракт, при отпусната и старееща кожа.

Маслото има силно антимикробно действие.

Във фитотерапията: намира приложение като средство с карминативно и спазмолитично действие, при инфекциозни и възпалителни процеси, н пикочоотделителните и дихателните пътища и при кожни заболявания.

В ХВП- надземната част на босилека, свежа или суха, се използва като подправка, самостоятелно, и в подправъчни смеси, в салати, супи, сосове, месни, птични и рибни ястия, в сирена и консерви.


ВНИМАНИЕ: Маслото е противопоказано при бременост и за инхалиране при емфизем и алергии.  
============
Предоставяната в този сайт и свързаните с него сайтове информация относно етеричните и базовите масла, лекарствените растения, билките  и ароматерапията и  е  с образователна и информационна  цел и не е предназначена да служи за база за самодиагностика и/ или самолечение. Тя не е предназначена да замести   преглед или консултация с фармацевт или лекар, специалист по ароматерапия . За конкретни препоръки и уточнения, моля обърнете се към най-близката аптека или интернет аптека.
 Общи указания за използване на етеричните масла: Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база.   Тези масла, които могат да  се приемат вътрешно и са  предназначени за използване в кулинарни рецепти , имат задължително ясно обозначение на етикета “ За вътрешен прием” . Етеричните масла трябва да се съхраняват далече от деца. Най-добре е да се използват след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. Пазете от контакт с очите.
Производител:  Dara 1 Ltd / Дара 1 ЕООД
 Сертифициращи органи: NAMPEOA / НАЛРЕМА

==================================================
Традицията в използването:
Подобрява еластичността и здравината на кожата. възпрепятства образуването на акне. Действа благоприятно за профилактика на устната кухина и премахване на лошия дъх в устата.

 

Споделете мнението си за МАСЛО ОТ БОСИЛЕК Dara Арома Сертифицирано 5мл

Web Statistics