Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА Dara Арома Сертифицирано 5мл

Този продукт Ви носи 129 бонус точки
Марка: ДАРА
Цена: 12.90лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 Масло от Лавандула

 

Ароматерапията е един от най-ефикасните, и в същото време  природосъобразни методи за повлияване на човешкото здраве. Благотворното влияние на ароматерапевтичните ни продукти се дължи както на необикновено бързата пенетрация в организма, така и  на прякото въздействие на ароматите върху мозъка посредством обонятелните нерви.

Продуктите от серията " DaRa Aroma Academy" са създадени изцяло от естествени съставки (100 % биосертифицирани растителни съставки), не съдържат изкуствени вещества както в състава си, така и в опаковката, която е в постоянен досег с продукта (опаковката е винаги стъклена!). Ние подбираме грижливо и подлагаме на редица анализи и оценки всяка съставка, която използваме. Технологичните процеси на извличане на нашите етерични масла са най-близки до природните, без използване на химически агенти. При производството на продуктите си ние не използваме никакви химически процеси, както и агресивни физични процеси (таблетиране и др), които да променят биологично активните съставки на маслата и екстрактите, добивани от лечебните растения. При производството на продуктите си ние не допускаме контакт с метални съдове или машинни части, които да променят биологичната активност на етеричните масла. 

Продуктите от серията " Дара Арома Академи" са сертифицирани от Агенция за Бизнес Стандарти и притежават "Pharmaceutically approved" сертификат, доказващ фармацевтично значима ефективност при над 85% от случаите на контролирано прилагане. 

 

Детайли

Международно наименование:  Oleum Lavandulae

Ботаническо наименование на изходния материал : Lavandula angustifolia

Значение за получаване на етерично масло имат само три вида: теснолистната (истинската) лавандула (Lavandula angustifolia Mill.) , широколистна (спика) лавандула (Lavandula latifolia Medik.) и лавандинът (Lavandula hybrida Rev.) - хибрид между двата посочени вида.

Маслото се намира в: чашките на цветовете

Район на отглеждане, произход : България

Хемотип:


 

Начин на отглеждане: органичен

Част на растението, от което се извлича етеричното масло : цъфтящи съцветия

Метод на извличане: Парна дестилация на цъфтящи съцветия

Чистота: 100%

Физична и органолептична  характеристика: безцветна до светло оранжево-жълта подвижна течност

Основни съставки: Съдържанието на маслото в селекционираните сортове е 0,8%, а в диворастящата и семенно размножаваната -до 3%.

В маслото се съдържат монотерпни (~90%) и сескитерпни и полимери (~10%). Установени са ~300 съставки , от които са идентифицирани 106. Основните компоненти са линалилацетат (30-55%) и линалол (27-46%). Съдържат се още: лимонен (0,1-7%) , β-оцимен (0,5-7,5%), терпиненол-4 (1,5-12%), α- и β-пинен,камфен.

Аромат: Сладък, свежо-цветист , силен

Предупреждения и оганичения:

Възможни комбинациироза, портокал, мандарина, розмарин, ветивер, тамян, индрише, сандалово дърво

ПРИЛОЖЕНИЯ:

За ароматерапевтичен масаж,бани , компреси и инхалации.

Изразено ранозаздравяващо и закаляващо организма действие.

Ефикасно при ужилвания от насекоми , против въшки и при слънчеви изгаряния.

Във фитотерапията- свежи или изсушени лавандулови цветчета се използват като тинктура и запарка с успокояващо , спазмолитично , жлъчегонно, болкоуспокоително , дезифенкционно и стимулиращо храносмилането действие.

ВНИМАНИЕ: Не трябва да се употребява в първите месеци на бременността и след прекаран аборт. Инхалациите не се препоръчват при страдащи от астма.

============

Предостаяната в този сайт и свързаните с него сайтове е  с образователна и информационна  цел и не е предназначена да служи за база за самодиагностика и/ или самолечение. Тя не е предназначена да замести   преглед или консултация с фармацевт или лекар, специалист по ароматерапия . За конкретни препоръки и уточнения, моля обърнете се към най-близката аптека или интернет аптека.

Общи указания за използване на етеричните масла: Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база.   Тези масла, които могат да  се приемат вътрешно и са  предназначени за използване в кулинарни рецепти , имат задължително ясно обозначение на етикета “ За вътрешен прием” . Етеричните масла трябва да се съхраняват далече от деца. Най-добре е да се използват след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. Пазете от контакт с очите.

Производител:  Dara 1 Ltd / Дара 1 ЕООД

Сертифициращи органи: NAMPEOA / НАЛРЕМА

==================================================

Традицията в използването на Масло от Лавандула/Oleum Lavandulae:

Общо: Антисептично, Антидепресант, Балансиращо, Имуностимулиращо, Противовирусно, Успокояващо

Върху тялото:: Действа благотворно при високо кръвно налягане, сърцебиене, хранителни смущения.Помага при цистит и влагалищни течения.Подходяща при ПМС и менопауза.Облекчава всякакви мускулни болки, добре влияе върху артрит, ревматизъм и навяхвания.Особено ценна по време на раждане - ускорява процеса, действа успокояващо и дизенфекцира въздуха.

Върху психиката: балансиращ ефект, премахва безпокойството, депресията, намалява  гнева и агресивността.


 

Споделете мнението си за МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА Dara Арома Сертифицирано 5мл

Web Statistics