Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВЕРОВАЛ ТЕРМОМЕТЪР ИНФРАЧЕРВЕН УХО / ЧЕЛО 925465 / VEROVAL HARTMANN

Този продукт Ви носи 796 бонус точки
Марка: ВЕРОВАЛ / VEROVAL
Цена: 79.60лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни


● Два метода на измерване: в ухото и на челото
● Бързо отчитане на инфрачервения сигнал – за 1 секунда
● Лесен за използване
● Възможност за измерване без издаване на звуков сигнал
● С включени 10 еднократни предпазни капачки за хигиенична употреба при измерване в ухото 
● Памет с последните 10 измервания
3 години гаранция

Измерване на челото

Термометърът измерва излъчваното от кожата инфрачервено лъчение в областта на челото, слепоочията и околните тъкани. Лъчението се улавя от сензора и се преобразува в температурна стойност. Най-точни стойности се получават при сканиране на цялата зона, започвайки от средата на челото до слепоочията.

При измерване на челото трябва да се има предвид, че слепоочията и челото не трябва да бъдат навлажнени от пот или козметика. Кожни раздразнения могат да доведат до неточно отчитане. Дългият престой на открито, както и носенето на шапки могат да повлияят върху температурата на челото. Затова се препоръчва измерването да се осъществи след минимум 30-минутен престой на стайна температура.

Измерването задължително трябва да обхваща артерия темпоралис (сънната артерия). Затова е необходимо сканирането да включи и зоната на слепоочията

 

Измерване в ухото

Измерването може да се прави в лявото или в дясното ухо. Термометърът измерва излъчваните от тъпанчето и от канала на ухото инфрачервени лъчи. Тези лъчи се улавят от сензора и се преобразуват в температурна стойност. Най-добри стойности се получават при засичане на инфрачервени лъчи от средното ухо (тъпанчевата мембрана). Излъчените от околните тъкани лъчи, дават по-ниски стойности.

Съществуват хора, които имат различна температура в лявото и в дясното ухо. За да се уловят промените в измерените стойности, измервайте температурата винаги в едно и също ухо. Измерването не трябва да се прави в ухо, което е засегнато от възпаление.

При малки деца под 6 месеца слуховият канал е все още твърде тесен, поради което често температурата на тъпанчето не може да се отчете и се показват доста по-ниски стойности.

 

Споделете мнението си за ВЕРОВАЛ ТЕРМОМЕТЪР ИНФРАЧЕРВЕН УХО / ЧЕЛО 925465 / VEROVAL HARTMANN

Web Statistics