Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ КЛИЪР РАПИД / CLEAR RAPID АВТОМАТИЧЕН ПИК

Този продукт Ви носи 1229 бонус точки
Марка: ПИК СОЛУШЪН
Цена: 122.90лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

Уважаеми клиенти.

Благодарим Ви, че избрахте апарат за измерване на кръвно налягане ClearPAPID на Pic Solution, автоматичен апарат за измерване на кръвно налягане, проектиран и произве­ден в съответствие с най-съвременните технологии. Преди да продължите. Ви препоръчваме да се запознаете с краткото описание на предупрежденията, включени в настоящото ръководство, за да се уверите, че сте разбрали правилно действието на апарата.

 

ВЪВЕДЕНИЕ

Редовната употреба на АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ КЛИЪР РАПИД / CLEAR RAPID позволява да се следи непрекъснато състоянието на кръвното налягане, но не трябва да замести периодичните медицински прегледи. Препоръчваме Ви да ходите редовно на лекар за общи прегледи, кзкто и да получите по-подробна информация относно кръвното налягане Стойностите на кръвното налягане, измерени с настоящия апарат за кръвно, са равностойни на тези, отчетени от специалист, който използва метода на прослушване с маншон/стетсскол, в рамките на ограниченията, определени и одобрени в съответствие с международния протокол ESH (Европейско дружество по хипертония).

ГАРАНЦИЯ

АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ КЛИЪР РАПИД / CLEAR RAPID е гарантиран за срок от 5 години срещу всякаква липса на съответствие при нормални условия на използване, според пред­виденото в инструкциите за употреба Гаранцията няма да бъде валидна з случай на щети, причинени от неправилна употреба износване или непредвидени обстоятелства Батериите, маншонът и частите, които подлежат на износване, не са включени в гаранцията В случай на неизправност, трябва да се обърнете единствено кьм упълномощения технически сервиз те Pic за обслужване на клиенти.

RAPID-TECH Comfort Experience™

Този апарат използа осцилометричен метод за измерване на кръвното налягане. RAPID-TECH Comfort Experience™ е най-съвременната технология, избрана от Pic, за апаратите за измерване на кръвно налягане от линията RAPID. Позволява бързо и следователно по-удобно отчитане, тъй като измерването се извършва още по време на напомпването на маншона. Pic dearRAPID е клинично тестван в съответ­ствие с изискванията на протокол ESH (Европейско дружество по хипертония), което е гаранция за негозата точност и прецизност.

Включени части: апарат за измерване на кръвно налягане, маншон размер M-L (РЕФ. № 00007827000000), 4 батерии ААА. ръковод­ства за употреба, транспортна чанта.

Характеристики:

  • Син дисплей LCD 128 х 50 мм с бяло фоново осветление
  • Бутони с докосване
  • Памет с две зони
  • 100 запаметени измервания във всяка зона
  • Измерзане по време на напомпването

Какво представлява кръвното налягане?

Кръвното налягане е налягането, упражнявано върху артериалната стена докато кръвта тече в артериите. Систолното артериално налягане (или максималното) е налягането, измерено когато сърцето се свива и изтласква кръвта навън. Днастолното артериално налягане (или минималното) е налягането, измерено когато сърцето се отпуска и кръвта се влиза в него.

Защо се измерва кръвното налягане?

Измежду различните здравословни проблеми, които тревожат съвременния човек, проблемите, свързани с хипертонията са най-често срещаните. Изключително опасната зависимост между хипертонията, сърдечно-съдовите заболявалия и високата степен на заболеваемост, превърна измерването на кръвното налягане е необходима стратегия за откриване на лицата, изложени на риск.

Колебания в кръвното налягане

Кръвното налягане се мени постоянна Не трябва да се безпокоите, ако се установят две или три измервания с високи стоЛюсглКръеното налягане може да варира в рамките на един месец или дори на един ден Осзен това се влияе от сезона, температурата и извършваната дейност.

Класификация на кръвното налягане

Класификацията на кръвното налягане, публикувана от Световната здравна организация (СЗО) и от Международното дружество по хипертония (ISH) през 1999 г, е следната:

Забележка: тази класификация не трябва да се счита като основа за диагноза на състояние, което изисква бърза медицинска помощ: схемата има за цел да разгриничи различните нива на кръвно налягане.

ВНИМАНИЕ

Само лекар може да установи Вашия обхват на нормално налягане. Свържете се с Вашия лекар, ако резултатите от измерванията са извън посочените стойности. Имайте предвид, че само лекар може да прецени дали стойностите на кръв­ното налягане са достигнали опасно ниво.

Отчитане на нередовен сърдечен ритъм

Апаратът за измерване на кръвно налягане е оборудван с алго­ритъм за отчитане на нередовен сърдечен ритъм (IHB). По време на всяко измерване, алгоритъмът регистрира сърдечния ритъм и изчислява стандартното отклонение. Ако изчислената стойност е по-голяма или равна на 15, алгоритъмът задейства символа IHB на екрана по време на показването на резултатите от измерването.

Споделете мнението си за АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ КЛИЪР РАПИД / CLEAR RAPID АВТОМАТИЧЕН ПИК

Web Statistics